FINANCIEEL.com

Amsterdamse fietser zwaargewond bij vluchtauto-ongeluk; Verdachten gezocht

Amsterdamse fietser zwaargewond bij vluchtauto-ongeluk; Verdachten gezocht

Een fietser is donderdagochtend vroeg zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een vluchtauto die is ingezet bij een overval op een tabakswinkel in Amsterdam, meldt de politie. De politie heeft één man aangehouden en is op zoek naar nog minstens één verdachte.

Rond 01.10 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke inbraak bij een sigarenwinkel aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Ter plaatse constateerden agenten dat er inderdaad was ingebroken in de winkel. Ze zagen twee mannen die overeenkwamen met het signalement van de inbrekers verderop in de straat in een auto stappen en wegrijden.

De agenten volgden het voertuig op afstand. Verderop in de Kinkerstraat gaf een voetganger een seintje om hen te waarschuwen voor een ernstig gewonde man op straat. “Omstanders gaven aan dat deze fietser was aangereden door het vluchtende voertuig”, aldus de politie.

“De agenten verleenden direct eerste hulp en moesten het slachtoffer op een gegeven moment reanimeren”, aldus de politie. Andere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Ze stabiliseerden het slachtoffer, een 26-jarige man uit Amsterdam, en brachten hem met spoed naar een ziekenhuis.

Ondertussen kreeg de politie weer een melding dat er een auto was aangereden op de Eerste Helmersstraat. Agenten haastten zich naar de locatie en ontdekten dat het waarschijnlijk dezelfde vluchtauto was die de fietser aanreed. Het kwam overeen met de beschrijving en had schade passend bij die aanrijding, aldus de politie. Er zat niemand in de auto, die door de politie in beslag is genomen voor sporenonderzoek.

Niet veel later hield de politie een 19-jarige man uit Amsterdam aan als verdachte in de zaak. Wat zijn vermoedelijke rol precies was, wilde de politie niet zeggen. “De politie doet in verband met het onderzoek geen verdere mededelingen over deze verdachte of de verdenkingen tegen hem.”

De politie is op zoek naar in ieder geval nog één verdachte. De huidige toestand van de fietser is niet bekend.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert