Amsterdam verliest aan populariteit bij pandemie

Amsterdam werd tijdens de coronaviruspandemie minder aantrekkelijk voor de gemiddelde inwoner van Nederland. Utrecht en Maastricht zijn voor het eerst populairder dan de Nederlandse hoofdstad onder inwoners, zo blijkt uit een onderzoek onder 77.500 mensen door merkonderzoeker Hendrik Beerda, meldt het ANP.

Amsterdam zakte van de eerste plaats op de meest populaire ranking naar de derde plaats. Utrecht, op de derde plaats sinds 2011, sprong naar de eerste plaats. Maastricht bleef op de tweede plaats. Rotterdam steeg twee plaatsen naar de vierde plaats en Den Haag zakte twee plaatsen naar de zesde plaats.

Ook Amsterdammers vinden hun woonplaats zelf minder aantrekkelijk. Onder Amsterdammers zakte de Nederlandse hoofdstad van de 13e plaats in 2019 naar de 20e plaats dit jaar. “Het begin van de afname van de tevredenheid van de bewoners kwam in een stroomversnelling tijdens de coronacrisis”, aldus Beerda. “Amsterdammers werden steeds minder blij met de toeristenstromen en prijsstijgingen, maar nu daalt het imago door het gebrek aan spanning en culturele activiteiten.”

Maastrichters zijn het meest tevreden over hun eigen stad, gevolgd door Groningen, Den Bosch en Haarlem.

Plaats een reactie