FINANCIEEL.com

Amsterdam overweegt hogere parkeertarieven te hanteren voor grotere auto’s

Amsterdam overweegt hogere parkeertarieven te hanteren voor grotere auto’s

Amsterdam kijkt ‘met belangstelling’ naar plannen in Parijs om hogere parkeertarieven te vragen voor grotere en zwaardere auto’s. De Franse stad vindt dat SUV’s te veel ruimte innemen en Amsterdam kampt met soortgelijke problemen. “De openbare ruimte is schaars en het is geen slecht idee om een ​​grotere bijdrage te vragen voor auto’s die meer ruimte innemen”, zegt de Amsterdamse verkeerswethouder Melanie van der Horst tegen NRC.

Parijs lanceert zijn strijd tegen “zwaarlijvigheid bij auto’s” met hogere tarieven die in januari 2024 van kracht zouden moeten worden. De stad hoopt “de ongebreidelde groei van het gewicht en de grootte van auto’s te stoppen”. Het aantal SUV’s in Parijs is in vier jaar tijd met 60 procent toegenomen, wat belachelijk is, zei burgemeester Christophe Najdovski. “Er zijn hier geen modderige paden of bergwegen. Een SUV is volkomen nutteloos in de stad.”

Amsterdam heeft nog geen concrete plannen om dit voorbeeld te volgen. “Maar we gaan onderzoeken of dat ook in Amsterdam kan”, zegt Van der Horst. Ze denkt aan duurdere parkeervergunningen voor auto’s boven een bepaalde maat.

De Nederlandse hoofdstad is van plan om vóór 2025 minstens 10.000 parkeerplaatsen te schrappen als onderdeel van haar doel om de stad duurzamer en leefbaarder te maken. De toch al beperkte ruimte voor auto’s wordt dus aanzienlijk schaarser.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert