FINANCIEEL.com

Amsterdam onthult nieuwe maatregelen ter ondersteuning van nachtcultuur

Amsterdam onthult nieuwe maatregelen ter ondersteuning van nachtcultuur

De gemeente Amsterdam heeft vijftien maatregelen onthuld om de nachtcultuur in de stad te versterken, zo blijkt uit een persbericht dat donderdag is verschenen. Onder meer een regeling gericht op talentontwikkeling van jongeren in de nachtcultuur en een initiatief om alternatieve locaties voor nachtevenementen te vinden, zoals garages en ongebruikte tunnels.

Het uitgaansleven van de stad speelt volgens de gemeente “een rol van betekenis in de vernieuwing van de Amsterdamse cultuur”. Wel constateert wethouder Touria Meliani (Kunst en Cultuur) dat het Amsterdamse uitgaansleven onder druk staat door ruimtegebrek, stijgende kosten en kortlopende huurcontracten. Hoewel ze erkent dat de gemeente niet alles kan oplossen, schrijft ze dat de vijftien maatregelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat het uitgaansleven van de stad “aantrekkelijk en veilig blijft voor alle bezoekers, artiesten, ondernemers en organisatoren”.

Ter ondersteuning van deze maatregelen trekt de gemeente 2,2 miljoen euro uit. Van de vijftien maatregelen doet de gemeente in 2024 onderzoek naar locaties die (tijdelijk) gebruikt kunnen worden voor nachtcultuur. Denk hierbij aan onder andere shelters, ongebruikte tunnels en garages. Ook zal in het onderzoek worden nagegaan welke bestaande podia extra ondersteuning nodig hebben.

Een andere maatregel is een regeling gericht op het stimuleren van het talent van creatieve jongeren “die ’s nachts willen organiseren, creëren en ondernemen.” Ook komt er volgend jaar een pilotfonds geluidsisolatie om de overlast in woonwijken te verminderen of te verminderen. Verder blijft de gemeente de Stichting N8BM, vertegenwoordiger en aanspreekpunt voor het uitgaansleven, financieel ondersteunen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert