FINANCIEEL.com

Alternatieve app die VanMoof-fietsen populairder kan maken vanwege faillissementsangst

Alternatieve app die VanMoof-fietsen populairder kan maken vanwege faillissementsangst

Een nieuwe app om fietsen te ontgrendelen, geproduceerd door het in financiële problemen verkerende Amsterdamse bedrijf VanMoof, heeft binnen een dag de toppositie van populairste iPhone-apps in Nederland bereikt. De Belgische concurrent van VanMoof, Cowboy, lanceerde donderdag een app genaamd Bikey voor iOS, en nog geen dag later behoorde het tot de top drie van gratis apps op de Nederlandse markt.

Toen eenmaal algemeen bekend werd dat VanMoof bescherming nodig had tegen zijn schuldeisers, begonnen de eigenaren van e-bikes van het bedrijf zich meer zorgen te maken of de VanMoof-app nog zou werken. De app kan de fiets ontgrendelen voor de berijder.

Cowboy, dat ook elektrische fietsen met veel technologische snufjes maakt, lanceerde Bikey waarin de digitale sleutel voor VanMoof-fietsen kan worden opgeborgen. Enkele andere basisinstellingen zijn ook toegankelijk via de app.

De App Store-ranglijsten van Apple gaan niet alleen over downloadcijfers, maar zijn ook gebaseerd op gebruiksgegevens. Cowboy zelf zei dat ze bij de lancering van Bikey niet probeerden het aantal gebruikers agressief te verhogen. “Het is onze missie om mensen meer te laten fietsen”, schrijft het bedrijf in antwoord op vragen. “We willen het risico op afval verkleinen en fietsen op de weg houden.”

VanMoof kreeg eerder deze week uitstel van betaling na jaren van oplopende verliezen. Deze waren mede het gevolg van de vele reparaties die onder garantie nodig waren vanwege defecte nieuwe fietsen. Nog voordat het uitstel bij de Rechtbank Amsterdam was aangevraagd, meldde de Financieel.com dat er opvallend veel klachten binnenkwamen over de fietsen, onder meer over de lange levertijden en wachttijden bij reparaties.

Een andere zorg is hoe lang VanMoof-fietsen zelf bruikbaar blijven als het bedrijf failliet gaat. Het bedrijf werkte met speciaal voor het merk ontwikkelde onderdelen en het is niet bekend hoe lang die op voorraad blijven.

Beheerders lijken er nu relatief lang over te doen om tot een oplossing te komen en geven twee maanden bedenktijd. Gedurende deze tijd kunnen schuldeisers geen vorderingen indienen zonder toestemming van de bewindvoerders.

Bij een faillissement zal de Financieel.com klanten die een fiets hebben betaald, maar nog wachten op levering, adviseren om aangifte te doen als schuld bij de curator. Zij worden dan toegevoegd aan de lijst van schuldeisers. “Maar die zullen helaas niet vooraan in de rij staan”, aldus de organisatie. Degenen die vooraan in de rij staan, zijn de Belastingdienst, UWV, “en dan de banken.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert