FINANCIEEL.com

Ajax verliest opnieuw van Brighton in de UEFA Europa League

Ajax verliest opnieuw van Brighton in de UEFA Europa League

Ajax heeft voor de tweede keer in twee weken verloren van Brighton & Hove Albion (0-2). De ploeg van manager John Van ’t Schip staat nog verder op drift op de laatste plaats in groep B van de Europa League.

Met een uitwedstrijd tegen Olympique Marseille en een thuiswedstrijd tegen AEK Athene in het verschiet heeft Ajax na de winterstop nog een kans op Europees voetbal. Het derde team kan zich kwalificeren voor de Conference League, de derde Europese competitie. Nog maar twee jaar geleden sloten de Amsterdammers de groepsfase van de Champions League af met zes overwinningen op zes.

Ajax koos voor een andere tactiek dan twee weken geleden toen de ploeg verdedigend speelde en kansloos verloor in het Engelse stadje (2-0). Manager Van ’t Schip eiste moed van zijn spelers. Ajax ging in de aanval, maar tot grote kansen leidde het tot de slotfase van de wedstrijd niet. De thuisfans in de Johan Cruijff Arena riepen in de eerste helft tweemaal om een ​​strafschop. Scheidsrechter Nikola Dabanovic uit Montenegro liet een handsbal en een harde duw in de rug van Brian Brobbey onbestraft.

Brighton, de als zevende geplaatste ploeg in de Premier League, begon met drie Nederlanders aan de wedstrijd. Doelman Bart Verbruggen, Joel Veltman en Jan Paul van Hecke juichten na een kwartier spelen. Silvano Vos, de 18-jarige vervanger van de geblesseerde Branco van den Boomen, verloor de bal plotseling aan Simon Adingra. De middenvelder uit Ivoorkust gaf de bal aan Ansu Fati. De huuraanvaller van FC Barcelona gaf doelman Diant Ramaj geen kans (0-1).

Van ’t Schip verving middenvelder Kenneth Taylor na rust door aanvaller Chuba Akpom. De Engelsman scoorde de afgelopen week drie keer als invaller tegen FC Volendam en SC Heerenveen. Hij stond pas acht minuten op het veld toen Brighton er 0-2 van maakte. Dit keer was Fati de leverancier en Adingra de doelpuntenmaker.

Ajax schrok even, maar ging daarna met enkele wisselspelers voor een alles-of-niets-aanpak. Het was niets. De poging van Brobbey raakte de binnenkant van beide palen voordat hij weer in het spel rolde. Ook de invaller Carlos Forbs en Steven Bergwijn wisten doelman Verbruggen niet te verslaan.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert