Site pictogram Financieel.com

ADO Den Haag bedreigt de KNVB met juridische stappen over mogelijke degradatie

Eredivisieclub ADO Den Haag is bereid de Nederlandse voetbalbond KNVB aan te klagen als ze degraderen naar de Eerste Divisie, het op één na hoogste niveau van het Nederlandse voetbal, vertelde clubadvocaat Frans de Weger deze week aan het televisieprogramma Studio Voetbal.

Het voetbal wordt enkele maanden niet hervat sinds de regering dinsdag heeft aangekondigd dat alle grote evenementen, waaronder het profvoetbal, tot 1 september verboden zijn. De KNVB heeft vrijdag een ontmoeting met vertegenwoordigers van profvoetbalclubs om te bepalen op welke manier het beste kan worden beëindigd. het seizoen 2019-2020 in het licht van het verbod op evenementen.

ADO Den Haag sloot het seizoen af ​​op de 17e plaats, een van de twee degradatieplekken. Ze staan ​​zeven punten achter Fortuna Sittard, dat 16e werd, met nog negen wedstrijden te spelen. Het team dat op de 16e plaats eindigt, speelt normaal gesproken twee wedstrijden tegen een team uit de Eerste Divisie, waarbij de winnaar een plaats inneemt in de Eredivisie van volgend seizoen.

De Weger, die lid is van het Zwitserse Hof van Arbitrage voor Sport (CAS), zei dat ADO Den Haag zal spelen op het feit dat hun prestaties in de latere stadia van de afgelopen seizoenen goed waren, als er een rechtszaak zou zijn gebeuren

“Ze hebben het altijd goed gedaan aan het einde van het seizoen”, zei De Weger, “en ze hebben ook een redelijk gemakkelijke wedstrijd tegen het einde van dit seizoen”.

Mocht de KNVB het evenementenverbod van de regering zonder uitdaging accepteren, dan betekent dat waarschijnlijk dat de Amsterdamse club Ajax en AZ Alkmaar naar de Champions League 2020-2021 worden gestuurd. Het Rotterdamse Feyenoord, PSV Eindhoven en Willem II in Tilburg zouden landen in de Europa League.

Mobiele versie afsluiten