70% van de NL-medewerkers wil na een pandemie thuis blijven werken

Maar liefst 70 procent van de werknemers die momenteel voornamelijk vanuit huis werken, wil dat blijven doen nadat de coronaviruscrisis voorbij is. Ook wil 45 procent dat vergaderingen en afspraken online doorgaan, blijkt uit een enquête van vakbond CNV onder drieduizend leden, meldt het ANP.

Ondanks de wensen van werknemers hebben momenteel maar weinig werkgevers een beleid dat structureel thuiswerken mogelijk maakt, aldus de vakbond. CNV roept werkgevers daarom op om een ​​dergelijk beleid te creëren en pleit voor extra belastingvoordelen voor thuiswerken.

“Veel thuiswerkplekken zijn nu voorlopig een laptop op de keukentafel, een slechte bureaustoel, een slechte houding en muisarmen. Werkgevers lopen momenteel achter: bijna niemand ontwikkelt een structureel thuiswerkbeleid. Het wordt hoog tijd dat ze gaan werken. er snel op, want thuiswerken is de toekomst ”, aldus CNV-voorzitter Piet Fortuin tegen het nieuwsbericht.

Volgens de vakbond zorgen de onvoldoende arbeidsomstandigheden thuis voor lichamelijke klachten bij veel werknemers – zo’n 40 procent meldt meer lichamelijke klachten en 44 procent heeft geen werkplek die voldoet aan de verantwoorde arbeidsomstandigheden. “Als we op deze weg doorgaan, lopen we een verhoogd risico op ziekteverzuim door slechte thuiswerkplekken. Tijd voor werkgevers om zo snel mogelijk met een langetermijnbeleid voor thuiswerken te komen.”

Overstappen naar meer permanent thuiswerken heeft ook veel voordelen voor werkgevers, aldus de vakbond. Er zijn lagere reiskosten, minder gebruik van dure kantoorruimte, minder reistijd wat zich kan vertalen in meer werktijd, om er maar een paar te noemen. “Door al deze factoren verwachten we een kostenbesparing van 10 tot 20 procent”, aldus Fortuin. “Werkgevers kunnen deze besparingen investeren in slimme thuiswerkplekken.”

Ook voor deze ontwikkeling moet de regering met een plan komen, voegde de vakbond toe. CNV stelde belastingvoordelen voor thuiskantoren en een eenmalig belastingvoordeel voor een thuiskantoorcoach voor – om het thuiskantoor te onderzoeken en te inventariseren welke aanvullende middelen nodig zijn, en ook om de werknemer te adviseren over hun werkhouding en dergelijke .

Plaats een reactie