Site pictogram Financieel.com

6 procent afname bij Covid-19-patiënten op de ICU; Ziekenhuisontslagen stijgen

Volgens patiëntcoördinatiebureau LCPS werden zondag 159 patiënten uit Nederland op de intensive care behandeld voor Covid-19. Er waren ongeveer 501 patiënten zonder behandeling van de coronavirusziekte op de intensive care afdeling, wat betekent dat de Nederlandse intensive care niet erg druk was.

“De totale bezettingsgraad is laag met 660 patiënten. Dit komt omdat huisartsen en ziekenhuizen blijkbaar meer tijd nodig hebben om de reguliere zorg weer op te starten”, zegt Ernst Kuipers, hoofd van het netwerk van acute zorgverleners in Nederland.

De daling van zes procent in het totaal van Covid-19-patiënten betekende dat er 11 minder patiënten waren in vergelijking met zaterdag. In Duitsland werd nog één persoon behandeld. Er was ook een grotere daling bij Covid-19-patiënten buiten de ICU, waarbij ziekenhuizen nu 45 minder patiënten behandelen, of 544 in totaal. Van die groep waren er 394 ooit op een ICU geweest, volgens non-profitorganisatie NICE.

Tot op heden zijn 2.885 inwoners van Nederland bezocht op een IC met een actieve Covid-19-infectie. Ongeveer 1.443 herstelden zich en werden ontslagen, terwijl er 828 zijn omgekomen.

Mobiele versie afsluiten