FINANCIEEL.com

21-jarige Nederlandse student neergeschoten door gewapende overvallers tijdens carjacking in Zuid-Afrika

21-jarige Nederlandse student neergeschoten door gewapende overvallers tijdens carjacking in Zuid-Afrika

Een 21-jarige Nederlandse vrouw is samen met een Britse en een Amerikaanse student op brute wijze mishandeld op weg naar het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park, melden de Zuid-Afrikaanse nieuwssite SAPeople en de Britse krant The Sun.

De carjacking was zo wreed dat de politie de zaak classificeert als ‘poging tot moord’. Het incident vond plaats op 30 juni, maar details zijn nu pas naar buiten gekomen.

De auto van de drie vrouwen, die onder meer via de organisatie African Impact een fotografiestage in het nationale park zouden volgen, werd aangevallen door een gemaskerde bende die minstens vier schoten loste op hun voertuig. Twee van de drie vrouwen, onder wie de 21-jarige Nederlandse, werden door de kogels geraakt. Volgens de Sun sloeg de kogelregen ook de voorruit en de ruiten in, waardoor de versteende passagiers met rondvliegend glas werden overspoeld. Als gevolg hiervan liepen alle drie verwondingen op door rondvliegend glas van de autoruiten.

De gemaskerde schutters namen vervolgens de controle over hun Suzuki Cherry en brachten het trio naar een afgelegen locatie in de buurt van White River, 40 kilometer van de beruchte Numbi Gate in het nationale park in de provincie Mpumalanga, meldde de Daily Mail. Daar beroofden ze hen van hun bagage, camera’s, laptops, geld en sieraden.

Volgens de Sun werden de drie stagiaires vervolgens achtergelaten op de donkere onverharde weg terwijl twee van de zwaargewonde vrouwen bloedden uit hun schotwonden.

De Amerikaanse studente, die als enige niet door een kogel werd geraakt, slaagde er vervolgens in om met het voertuig naar een nabijgelegen winkel te rijden waar ze om hulp riep. Hulpdiensten brachten de drie vrouwen voor behandeling naar een ziekenhuis in de nabijgelegen stad Mbombela. De daders zijn nog niet opgepakt.

Volgens The Sun zou de 21-jarige Britse vrouw ook van Nederlandse afkomst zijn. Ze woont echter in Engeland, waar ze vroeger naar school ging en nu naar de universiteit gaat.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is niet op de hoogte van het incident. Het ministerie zegt alleen in actie te komen als iemand de ambassade om hulp vraagt.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert