100 Nederlandse Tesla-eigenaren vervolgen autofabrikant wegens slordige auto’s

By Jernst van Waal

Meer dan 100 ontevreden Tesla-eigenaren in Nederland hebben zich aangesloten bij de Nederlandse Tesla Claim Foundation, die een class action-rechtszaak voorbereidt tegen de fabrikant van elektrische auto’s. Volgens de stichting beweert Tesla ten onrechte een servicegericht merk te zijn met auto’s die nagenoeg onderhoudsvrij zijn, meldt het ANP.

Na het kopen van een Tesla met hoge verwachtingen vanwege deze claims, “hebben Tesla-rijders vaak te maken met allerlei defecten en weten ze nauwelijks hoe ze de fabrikant kunnen bereiken voor reparatieafspraken”, zei Sieger Suurbier van de stichting tegen de nieuwszender. “Klanten kunnen zich alleen per app aanmelden en moeten vaak een maand wachten op een afspraak. Noodzakelijke reparaties worden vervolgens onder garantie niet uitgevoerd of in rekening gebracht bij de klant.”

De ontevreden Tesla-eigenaren die zich bij de rechtszaak hebben aangesloten, hebben klachten variĆ«rend van aandrijfassen die breken, deuren die niet opengaan, auto’s die abrupt breken op de snelweg, krakende geluiden, vreemde trillingen, waterlekken, afbladderende verf en batterijen die dat niet doen duren zo lang als geadverteerd.

Andere Tesla-eigenaren die ontevreden zijn over hun auto en de service die ze krijgen, kunnen contact opnemen met de stichting voor meer informatie over de rechtszaak.