1 gedood, 1 gewond bij afzonderlijke hit-and-run crashes in Oosterhout, Hoorn

By Jernst van Waal

Een persoon raakte gewond en een ander stierf in twee afzonderlijke hit-and-run incidenten.

Bij een ongeval met een vluchtmisdrijf in de Ridderstraat in Oosterhout is zaterdag kort na 12.00 uur een voetganger om het leven gekomen, meldt Omroep Brabant.

Het slachtoffer zat klem tussen een muur en een witte bestelwagen. Ten minste tien brandweerlieden kwamen ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden, maar pogingen om de voetganger te reanimeren mochten niet baten.

De bestuurder stapte uit het voertuig en rende direct na het ongeval weg. Hij gaf zichzelf later op de zaterdagmiddag aan.

Een 17-jarige wielrenner is zaterdagochtend vroeg gewond geraakt bij een aanrijding op de Draafsingel in Hoorn bij een apart incident. De politie kreeg zaterdag rond 02.40 uur een melding van een gewonde langs de weg.

Het slachtoffer was niet volledig bij bewustzijn en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht om zijn verwondingen te behandelen. Zijn fiets lag enkele meters verder op de weg.

De autoriteiten zijn nog op zoek naar getuigen van het ongeval in de omgeving van de Draafsingel en de Pakhuisstraat die meer informatie hebben over wie de tiener heeft aangereden.