Is uw volgende thuisbank eigendom?

De laatste tijd gaat er geen dag voorbij zonder te horen over de vastgoedmarkt en huizen in eigendom van banken. Woningen in deze categorie kunnen de huizenkoper of belegger een kans bieden om een ​​woning te kopen die in het verleden mogelijk buiten hun bereik lag. Banken zijn in de geldzaken, niet in het bezit van huizen, en willen deze eigendommen niet bezitten. Hun expertise en focus ligt op het lenen en uitlenen van geld. Alles wat hen afleidt van hun kernactiviteit kan schadelijk zijn voor hun algehele financiële gezondheid. Daarom zijn hun vermogensbeheerders meestal nogal gretig om deze activa uit hun boeken te verwijderen. Als u van plan bent deze markt te betreden, moet u voorbereid zijn op de risico’s die ermee gepaard gaan.

Het onderzoeken van de daadwerkelijke markt is een topprioriteit. Staat de markt onderaan? Is het momenteel in vrije val of vertoont het tekenen van herstel in een tijdsbestek dat acceptabel is voor u en uw algehele strategie? Is het huis in orde, of heeft het aanzienlijke verbeteringen nodig om te worden bewoond of doorverkocht? Dit zijn slechts enkele van de vragen die u moet overwegen voordat u begint aan uw reis naar het bezit van een eigen huis bij een bank. Als het om een ​​kortetermijninvestering gaat, kan de stabiliteit van de markt belangrijker zijn dan de fysieke staat van de woning. Een huis kan in korte tijd een aanzienlijk percentage van zijn waarde verliezen, dus zorg ervoor dat u de algemene marktkrachten begrijpt die niet alleen de prijs van het huis beïnvloeden, maar ook het vermogen om het te verkopen binnen het tijdsbestek dat u hebt berekend. Maak een lijst van alle kosten die gepaard gaan met het verkopen van een huis. Er moet rekening worden gehouden met transferkosten, vergunningen, juridische kosten en commissies. Belastingen en andere uitgaven, zoals de kosten van de vereniging van eigenaren, zijn voorbeelden van andere winstvreters. De kortetermijninvestering heeft het potentieel voor de grootste beloning en het grootste risico.

Als het een belegging op lange termijn is, kunt u mogelijk de verliezen van een neerwaartse trend op korte termijn opvangen. Als u niet van plan bent het huis in de nabije toekomst te verkopen, mist u deze marktschommelingen en kunt u de financiële stormen op korte termijn doorstaan. De waarde van uw eigendom kan niet alleen worden beïnvloed door de tijd, maar ook door de locatie. Als u van plan bent het huis voor een lange periode te bewonen, wordt het risico verder beperkt omdat u het voordeel plukt dat het huis u de onderdak biedt die u nodig heeft. Afhankelijk van de markt, kunt u het onroerend goed mogelijk huren tijdens financiële downtimes. Wees echter bereid om de verantwoordelijkheden en kosten op zich te nemen die gepaard gaan met het zijn van een verhuurder. Dezelfde financiële problemen die de totale markt overkomen, kunnen van invloed zijn op het vermogen van uw huurder om te betalen.

Een van de beste manieren om te profiteren van een huis dat eigendom is van een bank, is door de expertise te hebben om het onroerend goed zelf op te knappen. Als u de mogelijkheid en de middelen heeft, kunt u een huis kopen dat ver onder de marktwaarde moet worden gerepareerd. Afhankelijk van de omvang van de reparatie kunt u tijdens de verbouwing in de woning blijven wonen. Houd er rekening mee dat het krijgen van financiering voor een huis dat uitgebreide reparaties nodig heeft, zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt. Regels voor geldleningen en zelfopgelegde limieten zijn nu strenger. U zult aan uw geldschieter moeten bewijzen dat u over de middelen beschikt om de financiële verplichtingen af ​​te handelen, zodat zij u het geld kunnen lenen. Zoals bij elke investering, moet u niet verder gaan dan wat u wilt en kunt verliezen.