Is het tijd om uw hypotheek te herfinancieren?

Vraagt ​​u zich wel eens af of u de slimste hypotheek voor uw situatie heeft? Met de hypotheekrente op het laagste niveau sinds 1955, vragen veel Amerikanen zich af of ze moeten herfinancieren. De meeste huiseigenaren geven toe dat ze twijfels hebben over hun hypotheek wanneer de verklaring binnenkomt. Helaas betalen de meeste mensen gewoon de rekening zonder te onderzoeken hoe gemakkelijk het kan zijn om een ​​slimmere hypotheek en een lagere betaling te hebben.

Vergeet niet dat uw woninghypotheek een van de grootste financiële investeringen kan zijn die u ooit zult doen. Het moet met zorg worden beheerd. Het beheren van uw hypotheek kan vaak betekenen dat u de rentetarieven en andere factoren die van invloed kunnen zijn op uw betalingsbedrag in de gaten moet houden.

Er zijn een paar goede redenen om over te gaan tot herfinanciering:

• Als u een ARM heeft – Zorg ervoor dat u weet wanneer uw tarief moet worden aangepast. Als uw ARM zich gedurende meerdere jaren niet zal aanpassen, kan het een goed idee zijn om de huidige lage rente te herfinancieren en vast te leggen met een conventionele, langlopende hypotheek.

• Als u een hypotheek met vaste rente heeft – Onderzoek hoe uw huidige rentepercentage zich verhoudt tot de huidige rentetarieven. Het Census Bureau heeft zojuist cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat 24,1 miljoen Amerikanen hypotheken hebben met een rente van meer dan 6%. Als u een van deze Amerikanen bent, kunt u profiteren van een herfinanciering.

• Analyseer uw doelen – Misschien zijn ze veranderd sinds u het huis heeft gekocht waarin u zich bevindt en heeft u een flexibelere hypotheek nodig. Misschien wilt u de mogelijkheid onderzoeken om geld uit uw eigen vermogen te halen om verbeteringen aan uw huis aan te brengen. Misschien heeft u hoogrentende schulden die u wilt aflossen? Met creditcardrentes op het hoogste punt in 9 jaar en hypotheekrentes op het laagste niveau in 50 jaar – zou het een goed moment voor u kunnen zijn om te herfinancieren om schulden te consolideren.

Om erachter te komen wanneer u echte besparingen zult zien bij het oversluiten van een hypotheek, moet u eerst de kosten bij elkaar optellen. Dit omvat kortingspunten, verwerkingskosten, taxatiekosten en eigendomsverzekeringen. Als uw sluitingskosten voor een hypotheek van $ 200.000 rond de $ 2.500 zijn – en uw Home Loan Expert kan u helpen $ 300 per maand te besparen door een lagere rente vast te stellen – dan komt uw break-even punt in iets meer dan 8 maanden. Als u van plan bent om nog een aantal jaren thuis te blijven, terwijl u elke maand meer dan $ 300 bespaart, dan is dit een financiële stap die heel logisch is!