Is het mogelijk om een ​​persoonlijke lening te krijgen met een slecht krediet?

Persoonlijke lening kan levensreddend voor u zijn als u te maken krijgt met een enorme belastingaanslag, onverwachte maar belangrijke uitgaven zoals medische en autoreparatiekosten. Als u een goede kredietscore heeft; u zou geen probleem moeten hebben om een ​​persoonlijke lening te krijgen om uw huidige financiële ramp te boven te komen, maar als u een slechte kredietscore heeft, maakt u zich misschien zorgen of u een persoonlijke lening kunt krijgen om uw huidige financiële problemen op te lossen.

Er zijn over het algemeen twee soorten persoonlijke leningen beschikbaar op de markt: beveiligde en ongedekte leningen. Je kunt nog steeds een ongedekte persoonlijke lening krijgen als je een slechte kredietscore hebt, het enige dat je misschien een beetje lastig vindt, is de rente die iets hoger is dan bij elke andere normale lening. De beste manier om een ​​persoonlijke lening met slecht krediet te krijgen, is via een beveiligde lening waarbij u onderpand zoals een huis, land, landgoed of boot moet verpanden om de lening veilig te stellen.

Omdat de ongedekte lening geen onderpand vereist om de lening veilig te stellen, maakt het de lening inherent riskant voor de geldschieter, vandaar dat het bedrag dat u normaal gesproken kunt lenen beperkt is tot niet meer dan $ 1.500. Bij het aanvragen van een ongedekte lening hoeft u misschien geen kredietcontrole te ondergaan, maar u moet wel uw huidige inkomensverklaring en andere noodzakelijke documenten bijvoegen om de bankfunctionaris te helpen bij het beoordelen van uw kredietwaardigheid. Hoewel je een slechte kredietscore hebt, kun je de persoonlijke lening krijgen als je kunt aantonen dat je een vast inkomen hebt en een aantal jaren dezelfde baan hebt gehad.

Uw slechte kredietscore zal u beperken met minder keuze aan goede leningpakketten, vooral als u op zoek bent naar een ongedekte persoonlijke lening. Maar als u activa zoals een huis of boot als onderpand als onderpand hebt om een ​​beveiligde lening aan te vragen, zijn er veel aantrekkelijke beveiligde leningpakketten beschikbaar waar u een persoonlijke lening kunt krijgen met een redelijk lage rente, hoewel u een slechte kredietscore heeft.

Een slechte kredietscore betekent een hoog risico voor de geldschieter, maar als u onderpand heeft, kan het risico van de geldschieter worden verminderd, want als u op enig moment in gebreke blijft bij de persoonlijke lening, kunnen de geldschieters het executieproces uitvoeren om terug te krijgen wat u hen verschuldigd bent. Daarom is het gemakkelijk om een ​​beveiligde lening te krijgen met een slecht krediet. Afhankelijk van de waarde van het onderpand, kunt u een lening krijgen met een bedrag tot 85% van de onderpandwaarde. U dient echter niet tot het maximum van het toegestane leenbedrag aan te vragen als u niet zoveel geld nodig heeft om de huidige financiële kwestie op te lossen. Onthoud altijd wat je hebt geleend, je moet rente terugbetalen, wat betekent dat hoe meer je leent, hoe meer rente je moet betalen. En als u niet kunt betalen, schaadt u uw kredietscore en maakt u het nog erger. Bovendien zal het in gebreke blijven van uw lening ertoe leiden dat u uw vermogen verliest dat u als onderpand gebruikt om de lening veilig te stellen.

Overzicht

Het krijgen van een persoonlijke lening met een slecht krediet is mogelijk voor zowel beveiligde als ongedekte lening. Ongedekte persoonlijke lening vereist geen onderpand, maar heeft een lagere limiet op het bedrag dat u kunt lenen en een hogere rente. Een beveiligde persoonlijke lening is de beste optie om een ​​persoonlijke lening met een lage rente te krijgen, maar er zijn zekerheden voor nodig die u kunt verliezen als u in gebreke blijft.