Is het herfinancieren van een federale studielening een goed idee?

Als het gaat om het afbetalen van een federale studielening, heb je opties. U hebt opties binnen die lening (aflossing op basis van inkomen en andere), en u hebt opties buiten die lening, bijvoorbeeld herfinanciering via een particulier bedrijf. Herfinanciering kan een geweldige manier lijken om snel van de lening af te komen, maar er zijn zowel goede als slechte scenario’s waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van deze optie.

De praktische punten

Als u niet in gebreke bent gebleven bij uw federale lening of iets anders, nooit een creditcard of andere betalingen hebt gemist en over het algemeen een uitstekend krediet hebt, kunt u waarschijnlijk in aanmerking komen voor een herfinancieringsoptie. Voor het grootste deel is herfinanciering beschikbaar voor pas afgestudeerden die nog niet in gebreke zijn gebleven met een lening.

Sommige nieuw opgerichte bedrijven gaan zelfs nog verder en werken alleen met pas afgestudeerden van bepaalde opleidingen (waaronder rechten en geneeskunde). De meeste van deze bedrijven zijn niet geschikt voor mensen die het moeilijk hebben om leningen terug te betalen. Dit is iets om in gedachten te houden als u wilt dat herfinanciering via een ander bedrijf uw belangrijkste terugbetalingsoptie is.

Als u echter een slecht krediet heeft, kan het heel moeilijk zijn om uw federale lening te herfinancieren. Houd dus rekening met die factor voordat u een herfinancieringsoptie kiest die mogelijk niet voor u beschikbaar is. Het andere ding om te overwegen is rente.

Belangenoverwegingen

Als het herfinancieren van uw federale lening uw rentetarief aanzienlijk zal verlagen, kan dit een heel goed idee zijn. Als uw rentepercentage hierdoor niet verandert, kunt u ervoor kiezen om niet te herfinancieren. Ook kunt u profiteren van een kortere aflossingstermijn. Beide situaties zijn goed om in te verkeren als u wilt dat herfinanciering in uw voordeel werkt.

Wat je opgeeft

Het probleem met het herfinancieren van een federale studielening ten gunste van een lagere rente is dat je een aantal rechten opgeeft die je hebt met dit soort leningen. Een van die rechten omvat het recht op inkomensafhankelijke regelingen en kwijtschelding van leningen.

Zodra u herfinanciert bij een ander bedrijf, kan uw rentevoet dalen, maar u zult niet veel van een vangnet hebben als u in financiƫle problemen komt. Dit is het belangrijkste om te overwegen als het gaat om het zoeken naar een manier om de federale rente op studieleningen te verlagen.

Het lange en korte ervan

Als u een aanzienlijk bedrag aan federale studieleningen heeft met hoge rentetarieven, kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor een herfinancieringsplan via een particulier bedrijf. U moet zich er echter van bewust zijn dat u een aantal zeer belangrijke rechten opgeeft, en u moet zich er ook van bewust zijn dat u meestal een zeer goede kredietwaardigheid moet hebben om door de meeste herfinancieringsmaatschappijen in aanmerking te komen.