Is het beter om een ​​nieuwe auto te kopen of te leasen?

Tot voor kort moedigden de meeste grote autofabrikanten het leasen van voertuigen aan particuliere klanten niet echt aan, het was een onderdeel van het bedrijf dat meer was voorbehouden aan bedrijven en wagenparken.

Dat is aanzienlijk veranderd en tegenwoordig promoten alle grote autobedrijven actief het idee om een ​​voertuig te leasen, waardoor het een haalbare optie is voor particulieren in plaats van het kopen van een auto zonder meer.

Het leasen van een auto moet eigenlijk worden gezien als een verhuur voor de lange termijn. Veel mensen houden van het idee om hun auto te leasen, simpelweg omdat het hen in staat stelt er een te hebben op een manier die ze zich anders niet zouden kunnen veroorloven.

Het voor de hand liggende nadeel van het leasen van een auto is dat u er geen eigenaar van bent, u bezit niet de titel van het voertuig. In de praktijk betekent dit dat je niet echt veel aanpassingen of veranderingen aan het voertuig kunt doen en het aan het einde van de leaseperiode moet inleveren.

Vooral de beslissing om een ​​voertuig te kopen of te leasen vloeit voort uit het bovenstaande onderscheid. Voor velen heeft het idee van leasing een aantal voordelen die zwaarder wegen dan de kwestie van eigendom van het voertuig of eigendom van de titel.

Een autolease is een vast contract van lange duur, normaal gesproken alles tot 72 maanden. Er is een vaste maandelijkse aflossingskost, die grotendeels gebaseerd is op de afschrijving van de waarde van het voertuig gedurende de leaseperiode.

Er zullen andere voorwaarden zijn zoals een vaste kilometervergoeding over de leaseperiode, en eventueel ook op jaarbasis

Er is normaal gesproken een optie om extra kilometers te kopen, en de kosten hiervan moeten worden gespecificeerd in de voorwaarden en contracten van de leaseovereenkomst.

Afgezien van het hebben van toegang tot een voertuig dat het individu anders niet zou kunnen bezitten, zijn dit normaal gesproken ook aanzienlijke financiële voordelen die het leasen van een auto oplevert. Veel fabrikanten bieden zeer specifieke financieringsovereenkomsten voor autoleaseovereenkomsten, vaak met 0% rente, ervan uitgaande dat uw kredietwaardigheid goed genoeg is om ervoor in aanmerking te komen.

Bij elke leaseovereenkomst moeten alle kosten aan het begin van de leaseperiode worden gespecificeerd en verduidelijkt. Hieronder valt ook wat normaal gesproken de huurovereenkomst wordt genoemd. Dit zijn kosten die verband houden met slijtage van het voertuig.

Het is de bedoeling van de fabrikant om het voertuig in een staat te brengen die passend is gezien zijn leeftijd en kilometerstand. Als de auto buitensporige slijtage vertoont bovenop wat passend wordt geacht, worden er kosten in rekening gebracht bij de huurder om het verschil te dekken.

Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn, maar in de huurovereenkomst moet tot in detail worden beschreven hoe ze worden berekend en op welke basis eventuele kosten in rekening worden gebracht.

Of het nu gaat om het kopen of leasen van een voertuig, dezelfde kredietcontroles worden uitgevoerd bij een persoon en een beoordeling op basis van hun kredietscore. Dit zal bepalen of de kredietmaatschappij of dealerfinanciering geld aan het individu zal lenen en op welke basis.

Dit heeft invloed op de beslissing zelf, de duur of looptijd van de leenovereenkomst, de rente die voor de looptijd van de lening in rekening wordt gebracht en de hoogte van de aanbetaling.

De keuze om te kopen of te leasen is niet echt een financiële, hoewel leasen normaal gesproken een veel goedkopere optie is. De echte beslissing komt neer op een meer emotionele, waarbij het individu de voor- en nadelen van eigendom en gerelateerde kosten opsomt, in tegenstelling tot een vorm van lenen, wat na een paar jaar betekent dat je het terug moet geven.