Is een autoverzekering op korte termijn een nuttig product voor studenten?

Studenten die tijdens vakanties van school of universiteit thuiskomen, kunnen problemen veroorzaken wanneer ze een auto willen gebruiken om zich te verplaatsen. Meestal zijn ze niet zelfstandig mobiel als gevolg van beperkte financiën en de kosten van verzekering voor jongere bestuurders.

Hun ouders hebben gewoonlijk aanzienlijke financiële middelen ter beschikking gesteld om hen te ondersteunen in het hoger onderwijs, wat in de meeste gevallen niet genoeg overlaat om te helpen bij de aanschaf en gebruikskosten van een auto voor de student. Dat kan tot een dilemma leiden als de terugkerende student toestemming vraagt ​​om de auto van zijn ouders te lenen.

Ze moeten een goede verzekering hebben, wat inhoudt dat de ouders rechtstreeks contact opnemen met hun makelaar of verzekeraar om een ​​tussentijdse aanpassing van hun jaarlijkse autoverzekeringspolis door te voeren om de student op te nemen als bestuurder op naam.

Dat kost veel tijd en moeite, om nog maar te zwijgen van de extra premie voor de aanpassing. Het ergste vanuit het perspectief van een ouder is dat elke claim terwijl de student aan het rijden is, meestal van invloed is op de no-claimbonus van de ouders, wat resulteert in een hogere premie bij jaarlijkse verlenging. Nu kun je zien waarom het ouders voor problemen stelt.

Een kortlopende autoverzekering kan in bepaalde omstandigheden een oplossing bieden voor het dilemma van de ouders. De basis van de tijdelijke autoverzekering is dat u een aparte kortlopende dekking voor maximaal 28 dagen kunt afsluiten door een vereenvoudigde online aanvraag in te vullen en te betalen voor de gekozen periode.

Het proces is via internet zoeken op de URL van het bedrijf of zoektermen zoals een autoverzekering op korte termijn of een tijdelijke autoverzekering. Het dagverzekeringsbewijs kan thuis worden uitgeprint en de polis wordt geregistreerd bij de MID.

Bovendien bieden de meeste aanbieders van autoverzekeringen op korte termijn onverzekerde schadeherstel aan als onderdeel van de verzekering en biedt één bedrijf dayresQ aan, wat dagelijkse schadeherstel is. Het belangrijkste kenmerk van een tijdelijke verzekering, vanuit het perspectief van een ouder, is dat elke claim onder de polis geen invloed heeft op de jaarlijkse no-claimkorting van de ouder.

De polis is een aparte autoverzekering op naam van de student. Het is flexibel en kan zo vaak als gewenst worden uitgenomen, zelfs af en toe voor de oneven dag.

Het kan toch niet allemaal goed nieuws zijn? Helaas is dat niet het geval, er zijn strikte leeftijdsbeperkingen op de meeste polissen met de jongste leeftijd die in aanmerking komt van 21 jaar. De bestuurder moet ook minimaal 12 maanden in het bezit zijn van een VK- of EEG-rijbewijs. Het is duidelijk dat dit veel terugkerende studenten zou uitsluiten om de verzekering af te sluiten.

Het laat echter de meeste studenten in hun latere universiteitsjaren in aanmerking en dat is misschien niet zo erg, aangezien ze de auto kunnen lenen met een beetje meer volwassenheid op hun kerfstok. Per slot van rekening zou je je 19-jarige student de sleutels van je auto toevertrouwen, ik weet dat mijn ouders me niet vertrouwden om veilig te rijden op die prille “ik ben kogelvrij”-leeftijd.

Dus in antwoord op de vraag die in dit artikel wordt gesteld, is een autoverzekering op korte termijn een geweldige oplossing voor het probleem van terugkerende studenten die de auto van de ouders willen lenen om al hun vrienden naar Glastonbury te brengen, op voorwaarde dat ze ouder zijn dan 21 jaar.

Er zullen echter nog steeds tussentijdse aanpassingen nodig zijn op de jaarlijkse autoverzekering van de ouders om jongere studenten onder de 21 jaar te verzekeren. Zoals ze zeggen, je kunt niet alles hebben.