Inleiding tot zakelijke leningen

Zakelijke leningen verwijzen naar de overdracht van geld van een geldschieter, meestal een financiële instelling, naar een lener. In dit geval zijn de kredietnemers bedrijven en de financiële instellingen banken. De te betalen rente en het aflossingsschema worden bepaald door de bankiers en de lener stemt in met die voorwaarden. Kredietverstrekkers kunnen ongedekte of gedekte leningen aanbieden. Gedekte leningen vereisen onderpand, dat over het algemeen persoonlijke bezittingen zijn, zoals het huis van de lener. Als het echter over zakelijke leningen gaat, is onderpand iets dat eigendom is van het bedrijf – machines, onroerend goed,

Er zijn veel redenen voor bedrijven om een ​​lening aan te gaan. Sommigen hebben mogelijk extra geld nodig voor de uitbreiding van het bedrijf of het aanbieden van aanvullende diensten, terwijl anderen geld nodig hebben voor het doen van verschillende kleine of grote aankopen. Kredietverstrekkers houden bij het verlengen van deze leningen rekening met nogal wat factoren. Ten eerste zouden ze de kredietwaardigheid van het bedrijf controleren. Ze zouden ook evalueren in hoeverre het bedrijf succesvol is geweest en hoe waarschijnlijk het is dat het winstgevend is. Het verkrijgen van leningen voor een nieuw bedrijf is inderdaad een hele uitdaging, en de kredietgeschiedenis van de individuele kredietnemer is bijna het enige criterium voor het nemen van de beslissing.

Aangezien de geldschieter er natuurlijk zeker van wil zijn dat de lener de capaciteit heeft om het geleende geld terug te betalen, moeten de leners aan een aantal zeer strikte voorwaarden voldoen om gebruik te kunnen maken van de leningen.

Als de risico’s verbonden aan de lening vrij hoog zijn, is het over het algemeen een betere optie om investeerders binnen de familie of de sociale kring te zoeken die geld kunnen lenen of een deel van het bedrijf kunnen kopen. Banken zijn zeker niet happig om leningen met een hoog risico aan te bieden. Kleine bedrijven die kleinere leningen nodig hebben, kunnen contact opnemen met overheidsbronnen die geld lenen, of andere bedrijven die microleningen aanbieden, aangezien hun voorwaarden voor het verstrekken van leningen niet zo moeilijk zijn.

Bedrijven die leningen krijgen op het moment dat ze aan de slag gaan, hebben het voordeel dat ze hun kredietgeschiedenis opbouwen naarmate het bedrijf groeit. Net als bij persoonlijke leningen, moeten ook bedrijven ervoor zorgen dat het geleende geld binnen de gestelde termijn wordt terugbetaald. Het niet doen van tijdige betalingen schaadt de kredietgeschiedenis van het bedrijf, waardoor het moeilijk wordt om in de toekomst zakelijke leningen te verkrijgen. Banken en andere kredietverlenende instellingen houden niet alleen rekening met de kredietwaardigheid van het bedrijf, maar ook met de winst in het verleden en de winst die het bedrijf waarschijnlijk zal maken bij het verstrekken van de lening.

Wat de burgers van de VS betreft, moeten degenen die op zoek zijn naar leningen om een ​​nieuw bedrijf te starten of door te gaan met het huidige, een goede bron raadplegen voordat ze een bank benaderen. De Amerikaanse Small Business Administration is een overheidsinstantie die financiële steun biedt aan kleine bedrijven. Hoewel misschien niet iedereen via dit programma hulp krijgt, moet men zich oprecht inspannen en proberen, aangezien de leningen die beschikbaar zijn in het kader van dit programma een lagere rente hebben en de voorwaarden voor het terugbetalen van de lening niet zo moeilijk zijn.