In aanmerking komen voor een woninglening in 2019 – Welke vereisten en richtlijnen u moet weten?

1) Hoeveel aanbetaling moet ik bedenken?

In het recente verleden dachten mensen dat 20% korting nodig was om in aanmerking te komen voor een woonkrediet of om een ​​redelijke hypotheekbetaling te krijgen. Voor het grootste deel is dit niet meer het geval. Er zijn veel soorten hypotheekprogramma’s die in sommige gevallen lage aanbetalingsopties of geen aanbetaling mogelijk maken. U hoeft ook niet voor het eerst een huis te kopen om in aanmerking te komen voor deze programma’s.

FHA-leningen zijn een van de meest populaire soorten hypotheken die in de huidige markt worden aangevraagd, dit komt voornamelijk door de lage aanbetalingsopties en de flexibele kwalificatievereisten. Zonder aanbetaling heeft u slechts minimaal 3,5% dons nodig. Veel mensen denken dat FHA uitsluitend bedoeld is voor kopers die voor het eerst een huis kopen, maar dat is niet waar. het is een door de overheid gesteunde woninglening, maar u hoeft niet voor het eerst een huis te kopen. FHA staat voor Federal Housing Administration.

Conventionele leningen hebben de afgelopen jaren veel grip gekregen en zullen binnenkort het FHA-leningprogramma vervangen als het meest populaire leningproduct op de markt. Conventionele leningen zorgen voor een minimale aanbetaling van slechts 3% aanbetaling en bieden ook verschillende creatieve manieren om de maandelijkse PMI (Private Mortgage Insurance) af te kopen. Deze strategie helpt de maandelijkse betalingen te verlagen en tegelijkertijd uw koopkracht te vergroten.

Minimale aanbetalingsvereisten voor elk type lening hieronder:

VA-leningen – geen aanbetaling vereist

USDA-leningen – geen aanbetaling vereist

FHA-leningen – minimaal 3,5% aanbetaling vereist

Conventionele leningen – Minimum 3% aanbetaling vereist

U kunt cadeaugeld gebruiken voor elk van de hierboven genoemde programma’s. Als u voor het eerst een huis koopt, moet u uw leningadviseur vragen of u in aanmerking komt voor een aanbetalingsprogramma.

2) Welke kredietscore heb ik nodig om in aanmerking te komen voor een hypotheek?

Afgezien van inkomensverificatie, is een van de grootste bepalende factoren bij het in aanmerking komen voor een hypotheek uw kredietscore. Hoe hoger de credit score, hoe groter uw kansen om in aanmerking te komen. Wanneer een hypotheekbedrijf of bank uw kredietwaardigheid controleert op een hypotheekaanvraag, zullen ze een zogenaamde tri-merge trekken. Dat is wanneer een kredietrapport wordt gecombineerd met gegevens en individuele scores van de 3 grote kredietbureaus. Equifax, Experian en TransUnion. De middelste van de 3 scores wordt gebruikt om uw kwalificatiescore te bepalen. Idealiter wilt u een gemiddelde kredietscore van 680 of hoger hebben. In de meeste gevallen geldt dat hoe hoger uw credit score is, hoe beter uw tarief en voorwaarden ook zullen zijn.

Er zijn minimale kredietscorevereisten voor elk leningprogramma, maar om ervoor te zorgen dat u gekwalificeerd wordt voor de meest concurrerende voorwaarden, is het belangrijk dat u er alles aan doet om te leren hoe u uw kredietwaardigheid kunt verhogen en verbeteren.

Hieronder staan ​​​​de minimale kredietscore-vereisten voor elk leenprogramma:

VA-leningen – 620 (sommige kredietverstrekkers kunnen zo laag als 580+ toestaan)

USDA-leningen – 620

FHA-leningen – 580

Conventioneel – 620

3) Wat zijn de inkomenseisen en richtlijnen voor een hypotheek?

Het aantonen van uw vermogen om de lening terug te betalen, is een van de belangrijkste vereisten in het kwalificatieproces. Dat is de reden waarom het tonen van voldoende en consistente inkomensdocumentatie cruciaal is bij het doorlopen van het pre-goedkeurings- of kwalificatieproces. Als u een W2-medewerker bent en een salaris hebt betaald, is het verificatieproces vrij eenvoudig. Het kan echter moeilijker zijn voor mensen die commissies, bonussen, overuren enz. ontvangen en/of erop vertrouwen. Voor leners die als zelfstandige werken en/of een 1099 ontvangen, kan het zelfs nog moeilijker en complexer zijn, vooral omdat u een veel meer afschrijvingen en inhoudingen als u als zelfstandige werkt.

Eerst en vooral heb je een werkverleden van 2 jaar nodig om zelfs in aanmerking te komen met een inkomstenbron. Voor voltijdse of loontrekkende werknemers betekent dat echter niet dat je 2 jaar bij hetzelfde bedrijf of dezelfde sector moet zijn. Dat was vroeger een vereiste, maar niet meer tenzij de geldschieter/bank zijn eigen overlay heeft. Als u commissie, bonus, overwerk of andere soorten inkomsten ontvangt en wilt gebruiken, moet u een geschiedenis van minimaal 2 jaar laten zien en zal de bank/geldschieter een 24-maandsgemiddelde gebruiken voor kwalificerende doeleinden. Zelfstandige leners kunnen zich nu kwalificeren met bankafschriften van 12-24 maanden voor bepaalde niet-traditionele (niet-QM) leningprogramma’s.

In aanmerking komende inkomstenbronnen:

* Fulltime W2-inkomen/salaris

* Inkomsten uit deeltijdbanen (moet in sommige gevallen minimaal 1-2 jaar aan het werk zijn)

* Inkomen uit een tweede fulltime of parttime baan

* Overuren, commissies, bonussen (moet gemiddeld zijn over 24 maanden)

* Seizoensgebonden (moet 2-3 jaar consistentie bewijzen)

* Zelfstandig inkomen

* Bankafschriften (12-24 maanden)

* Blijvende invaliditeit

* Pensioen/Pensioen

* Kinderbijslag/Alimentatie (Voldoende documentatie vereist)

* Uitputting van activa

Wat zijn de vereiste documenten die nodig zijn?

Er zijn specifieke vereiste documenten nodig die uw leningconsulent zal opvragen om uw leninggoedkeuring te verwerken. U moet op zijn minst de onderstaande lijst met documentatie direct beschikbaar hebben en klaar zijn om meer te verstrekken, afhankelijk van uw specifieke situatie.

* Volledige federale personen- en / of vennootschapsbelastingaangiften voor de afgelopen 2 jaar (ALLE SCHEMA’S)

* W2’s van de afgelopen 2 jaar

* Betaalstrookjes ter waarde van 1 maand

* Bankafschriften (kan ergens tussen de 2-24 maanden nodig zijn)

* Pensioen-/pensioen- en/of socialezekerheidsbrieven

* Handicap Award Brief

* Scheidingsovereenkomst

* Zakelijke licentie

* Activadocumentatie