Illinois herfinancieren leningen – Punten betalen op uw herfinancieren lening

Als u nog nooit eerder hebt geherfinancierd, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat kredietverstrekkers precies bedoelen als ze over punten beginnen te praten. Om ervoor te zorgen dat u in staat bent om te volgen wat ze zeggen en verstandige leenbeslissingen te nemen als het gaat om uw Illinois-herfinancieringslening, moet u precies weten wat punten zijn en hoe ze werken.

Wat zijn punten?

Punten zijn kosten die moeten worden betaald op een herfinancieringslening in Illinois. Hoewel deze kosten meestal bij afsluiting worden betaald, moeten ze niet worden verward met afsluitingskosten, die afzonderlijke kosten zijn. Eén punt is gelijk aan één procent van uw lening. Als u bijvoorbeeld een herfinancieringslening uit Illinois krijgt voor $ 100.000, is één punt gelijk aan $ 1.000.

Punten betalen

Verschillende kredietverstrekkers rekenen verschillende punten, dus het is erg belangrijk dat u deze cijfers vergelijkt wanneer u rentetarieven vergelijkt. U moet ook weten dat u kunt onderhandelen over het bedrag dat u in punten betaalt. Betaalt u meer punten, dan verlaagt u uw rentepercentage. De meeste kredietverstrekkers verlagen uw rentetarief met een kwart procent voor elk punt dat u betaalt. Gemiddelde tarieven en punten op een 30-jarige herfinanciering in Chicago zijn respectievelijk 6,45 en 0,03.

Profiteren van de belastingvoordelen

Net als hypotheekrente is het bedrag dat u voor punten betaalt fiscaal aftrekbaar. De punten die u tijdens uw Illinois-herfinanciering hebt betaald, kunnen worden afgetrokken in het jaar waarin ze zijn betaald. Uw geldschieter moet u aan het einde van het jaar een formulier sturen, een zogenaamde 1098-verklaring, waarin precies wordt aangegeven hoeveel u in punten hebt betaald. In de meeste gevallen zou u dit bedrag moeten kunnen gebruiken om een ​​gezondheidsaftrek te krijgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw accountant of online naar de IRS gaan.