Hypotheekopties voor militair personeel en veteranen in actieve dienst

Als u een militair of veteraan in actieve dienst bent en geïnteresseerd bent in het kopen van een huis, problemen ondervindt bij het voldoen aan uw hypotheekbetalingen of geïnteresseerd bent in het oversluiten van uw huidige hypotheek, dan zijn er tal van opties tot uw beschikking. Hieronder worden enkele hypotheekprogramma’s beschreven die zich richten op huizenkopers en huiseigenaren in het leger.

VA Home Loan Program

Het VA-woningleningprogramma wordt beheerd door het Amerikaanse Department of Veteran Affairs (VA) en is een programma voor gegarandeerde leningen voor veteranen en personeel in actieve dienst. Hoewel u de lening van een particuliere geldschieter krijgt, ondersteunt de VA de lening bij die geldschieter. Dat betekent dat als u ooit problemen ondervindt bij het doen van de betalingen, de VA eventuele verliezen dekt die de geldschieter kan oplopen. In wezen is een VA-leninggarantie vergelijkbaar met een verzekering die de VA aan de geldschieter verstrekt. Voordelen van het VA-woningleningprogramma zijn onder meer een lage of geen aanbetaling, geen particuliere hypotheekverzekering, een limiet op de sluitingskosten en geen boete als u uw hypotheek vervroegd aflost.

Cal Vet Home Loan-programma

Het Cal Vet-woningleningprogramma is speciaal ontworpen voor militaire veteranen die huizen in Californië willen kopen en biedt een lage of geen aanbetaling en lage rentetarieven. Het is ook gemakkelijker om in aanmerking te komen voor een Cal Vet-woninglening. Cal Vet-huisleningen worden aangeboden in bedragen tot $ 521.250. Het programma is gratis beschikbaar voor belastingbetalers in Californië. De rentetarieven zijn “vastgezet” vanaf de datum dat u zich aanmeldt. Het huisleningprogramma van Cal Vet verkrijgt de leninggarantie van de VA. De geschiktheid voor het Cal Vet-woningleningprogramma is uitgebreid, dus de meeste veteranen die een huis in Californië kopen, komen nu in aanmerking. Er zijn geen voorafgaande verblijfsvereisten.

Optie voor militaire verdraagzaamheid

Als u financiële moeilijkheden ondervindt vanwege een verwonding die u tijdens actieve dienst hebt opgelopen, kan militaire verdraagzaamheid een optie zijn. Militaire verdraagzaamheid is een overeenkomst tussen u en de geldschieter die uw maandelijkse hypotheekbetalingen tijdelijk opschort of verlaagt tijdens de uitstelperiode. De respijtperiode kan maximaal zes maanden duren.

Het militaire verdraagzaamheidsprogramma stelt u in staat financiële problemen op korte termijn te overwinnen en de hulp te krijgen die u nodig hebt om weer op de been te komen. Na afloop van de respijtperiode bent u verantwoordelijk voor het terugbetalen van het verlaagde of opgeschorte bedrag. U kunt het terugbetalen door de looptijd van uw hypotheek te verlengen en die betalingen naar het einde te verplaatsen, een eenmalige betaling te doen of een bepaald bedrag aan uw maandelijkse betalingen toe te voegen totdat het is terugbetaald.

Renteverlaging Herfinancieringslening

De renteverminderingsherfinancieringslening (IRRRL), ook bekend als de Streamline- of “VA naar VA” -lening, is een herfinancieringslening die huidige VA-hypotheekhouders de mogelijkheid biedt om te profiteren van lage rentetarieven. Om voor een IRRRL in aanmerking te komen, moet de nieuwe rente lager zijn dan de bestaande rente. Om een ​​IRRRL de moeite waard te laten zijn, moet uw rentetarief ten minste 1% lager zijn dan uw bestaande tarief. Als u echter herfinanciert van een hypotheek met variabele rente naar een hypotheek met vaste rente, kan de rente stijgen.