Hypotheekleningen voor thuis

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen de grootste financiële investering in hun leven. Aangezien 99% van ons het zich niet kan veroorloven om een ​​huis ronduit te kopen, zullen we een hypothecaire lening moeten afsluiten bij een bank of een andere financiële kredietinstelling. Er zijn veel hypotheekopties en een onervaren huizenkoper kan zich snel overweldigd voelen als hij kijkt naar honderdduizenden dollars en decennialange verplichtingen. Dit artikel moet dienen als een vereenvoudigde gids voor de verschillende soorten hypothecaire leningen om de huizenkoper te onderwijzen.

Enkele van de verschillende soorten hypotheken omvatten hypotheken met vaste rente, hypotheken met verstelbare rente, door de overheid verzekerde leningen, conventionele hypotheken.

Vastrentende hypotheken hebben exact dezelfde rente gedurende de gehele looptijd van de lening. Dit betekent dat uw maandelijkse betaling aan de bank elke maand, jaar na jaar exact hetzelfde is. Dit soort leningen wordt vaak verpakt als leningen met een looptijd van 15 of 30 jaar. Een 15-jarig pakket zal natuurlijk hogere maandlasten hebben dan een 30-jarig pakket omdat het in minder tijd moet worden afbetaald.

Hypotheken met aanpasbare rente, of ARM’s, zijn leningen waarvan de rente volgens de markt in beweging is. Sommige ARM’s bleven een bepaald aantal jaren vast en schakelen dan over op een aanpasbaar tarief, terwijl sommige ARM’s een aanpasbaar tarief hebben voor de eerste jaren en daarna vast blijven. Dit zijn Hybrid ARM’s. Een voorbeeld van een hybride is een 5/1 ARM-lening waarbij de eerste vijf jaar een vaste rente geldt, waarna die rente zich elk jaar aan de markt aanpast.

Een conventionele lening betekent alleen dat deze niet wordt ondersteund door de overheid. Een door de overheid verzekerde lening is een lening die wordt gedekt door de overheid, zodat de kredietgever niet in gebreke blijft. Er zijn een paar verschillende soorten door de overheid verzekerde leningen; VA-leningen, FHA-leningen, USDA/RHS-leningen.

Een VA-lening is een lening die wordt aangeboden door het Amerikaanse Department of Veterans Affairs. Aan voormalige of huidige militairen en hun gezinnen wordt een Va-lening aangeboden. Een groot voordeel van dit type lening is dat een lener 100% van de lening vooraf kan ontvangen, dus geen aanbetaling.

Een FHA-lening is een lening die wordt verstrekt door de Federal Housing Administration en wordt beheerd door het Department of Housing and Urban Development (HUD). Met dit type lening kunt u een zeer lage aanbetaling betalen, slechts 3,5% van de totale lening, helaas betekent dit dat u meer moet betalen aan maandelijkse betalingen.

Een USDA/RHS-lening is een lening van het Amerikaanse ministerie van landbouw, dit programma staat onder toezicht van de Rural Housing Service (RHS). Deze lening is bedoeld voor leners met een laag inkomen die in landelijke gebieden wonen en die moeite hebben om financiële hulp te krijgen van traditionele geldschieters.