Hypotheekleningen na faillissement – Hoe u krediet kunt herbouwen na een faillissement

Hoewel een faillissement tot tien jaar op uw kredietwaardigheid blijft staan ​​en kan leiden tot een hogere rente op autoleningen en creditcards, zal het aanvragen van een faillissement u er niet van weerhouden een woningkrediet te ontvangen. Gelukkig zijn er manieren om een ​​hypotheek te krijgen na een faillissement. Hier zijn een paar tips die u op weg helpen naar het eigenwoningbezit.

Wanneer is het juiste moment om een ​​hypotheek aan te vragen?

Hoewel het mogelijk is om een ​​dag na een faillissement een hypothecaire lening te krijgen, kunt u rekenen op een zeer hoge rente. Een hoge rente kan uw maandlasten met enkele honderden dollars verhogen. Als u dit bedrag kunt betalen, kan het aanvragen van een woonkrediet een verstandige keuze zijn. Als u echter minimaal 24 maanden na uw faillissement wacht, kunt u mogelijk een redelijke rente ontvangen.

Nieuwe kredietrekeningen opzetten

Twee jaar wachten voordat u een hypothecaire lening aanvraagt, is ideaal omdat u ruim de tijd krijgt om uw krediet opnieuw op te bouwen of te herstellen. Als u een lening aanvraagt ​​voordat u een nieuwe kredietrekening opent, zijn hypotheekverstrekkers terughoudend omdat u geen kredietverbeteringen heeft laten zien.

Aan de andere kant, als u ten minste drie tot vier nieuwe kredietrekeningen zou krijgen, betaal dan de saldi op tijd en mis nooit een betaling; hypotheekverstrekkers zullen kredietverbeteringen opmerken. Zo hebben ze vertrouwen in uw vermogen om toekomstige leningen terug te betalen. Probeer, indien mogelijk, de creditcardsaldi elke maand af te betalen, of draag een laag saldo. Zo vermijdt u hoge financieringslasten.

Hoe kies je een geldverstrekker voor hypotheken?

Het kiezen van een geldverstrekker voor een woninghypotheek na een faillissement is niet moeilijk. Toegegeven, traditionele kredietverstrekkers en hypotheekverstrekkers bieden zelden fatsoenlijke tarieven voor particulieren die faillissement hebben aangevraagd. Als u echter uw kredietscore verbetert, kunt u mogelijk een goed tarief krijgen van een subprime geldschieter.

Subprime kredietverstrekkers zijn gespecialiseerd in het aanbieden van leningen aan particulieren met “minder dan perfect krediet”. Als u een aanvraag indient via een hypotheekbemiddelaar, ontvangt u bovendien meerdere aanbiedingen van verschillende subprime kredietverstrekkers. Het is voordelig om tarieven en voorwaarden te vergelijken, omdat u het financieringspakket met de beste deal kunt selecteren.