Hypotheeklening herfinancieren – Waarom heeft u uw kredietscore van alle 3 bureaus nodig?

Wanneer een herfinancieringsbedrijf een hypotheekproduct uitbrengt, stellen ze kwalificatievereisten. Een van de belangrijkste maatstaven voor kwalificatie is de credit score van een aanvrager. Meestal wordt door het bedrijf een lager aantal ingesteld om een ​​aanvraag te accepteren. Stel dat dit aantal 700 is. Een huiseigenaar met een kredietscore van 699 zal niet in aanmerking kunnen komen voor het herfinancieren van een hypothecaire lening voor dit product. Dezelfde huiseigenaar kan in aanmerking komen voor andere herfinancieringsproducten, maar het tariefaanbod zal hoger zijn. Meestal, hoe beter het tarief, hoe hoger de credit score moet zijn.

Dus een huiseigenaar met een lage kredietscore zal er nog vele jaren voor betalen in de vorm van een hogere rente. Daarom is het essentieel dat huiseigenaren die overwegen om in de nabije toekomst te herfinancieren, hun kredietrapport krijgen en scoren en dit doornemen. Misschien kunnen ze hun score verhogen. Volgens brancherapporten bevat één op de drie kredietrapporten fouten. Potentiële leningaanvragers kunnen dit laten corrigeren door contact op te nemen met het bureau en hun score te verbeteren. Er zijn andere manieren om de score naar believen te verlagen. Het verminderen van de schuldratio van de creditcard zal de score van de persoon verhogen.

Het is belangrijk dat ze hun score krijgen van elk van de drie grote kredietbureaus. Dit zijn Experian, Equifax en TransUnion. Elk van hen verzamelt hun informatie uit verschillende bronnen. Dat resulteert in een andere kredietscore voor particulieren. Deze informatie is belangrijk, omdat kredietverstrekkers de laagste van de scores gebruiken. De aanvrager heeft bijvoorbeeld een score van 720 van bureau A en 690 van bureau B, de geldschieter neemt zijn score als 690. Als de geldschieter scores van alle drie de bureaus gebruikt, gebruiken ze de middelste score. Dus alle drie de scores zijn belangrijk en iedereen die erover nadenkt om een ​​hypothecaire lening voor het herfinancieren van een huis aan te vragen, moet ze alle drie krijgen. Ze kunnen mogelijk hun scores van alle drie de bureaus gratis krijgen van een beperkt aantal bedrijven.

Huiseigenaren moeten niet wachten tot de geldschieter vindt dat hun scores laag zijn en hun aanvraag afwijzen. Herfinancieren hypotheek afwijzing zal hun credit score verder verlagen en al die tijd zal worden verspild. Er kunnen ook niet-restitueerbare kosten zijn. Ze moeten eerst hun kredietscore van 3 bureaus krijgen en online gaan om een ​​paar hypotheekrenteaanbiedingen voor hun omstandigheden te krijgen. De offertesystemen zijn geweldige hulpmiddelen om gemakkelijk en snel te achterhalen voor welke tarieven een persoon in aanmerking kan komen.