Hypotheekfouten

Het kopen van een huis is een van de meest stressvolle, maar ook belangrijkste processen in uw leven. Zorg ervoor dat u niet door de stress van het kopen van een huis dure fouten maakt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende fouten die optreden bij het kopen van een huis.

De eerste fout is niet rondkijken naar de best mogelijke rentetarieven die banken en hypotheekverstrekkers bieden. Neem geen genoegen met een bank alleen maar omdat je je geld daar altijd hebt bewaard en vanaf daar autoleningen hebt afgesloten. Winkelen is tijdrovend, maar uiteindelijk kan het het verschil in duizenden dollars zijn.

De tweede veelgemaakte fout is dat u uw kredietwaardigheid niet controleert voordat u een lening aanvraagt. Wanneer u een huis, auto of een ander soort lening aanvraagt, is het van cruciaal belang om te weten waar uw kredietscore zich bevindt. Zonder te controleren, is er altijd de mogelijkheid dat je een creditcard niet hebt betaald of dat je een willekeurige afschrijving hebt waarvan je niet eens wist dat het je score belemmerde. Door uw kredietscore te controleren, kunt u zien wat uw krediet tegenhoudt of zien dat uw krediet in perfecte staat is. Kredietproblemen belemmeren u om de lening te krijgen die u denkt te verdienen, of zelfs helemaal geen lening.

Een andere veelgemaakte fout is dat u te veel uitgeeft aan betalingen die u zich niet kunt veroorloven. Bekijk uw rekeningen en elimineer de rekeningen die niet noodzakelijk zijn en die niet belangrijker zijn dan het kopen van een huis. Als u weet welke lening u zich realistisch kunt veroorloven, kunt u te dure huizen en te goedkope huizen meteen elimineren. Laat een makelaar tot slot niet voortdurend huizen tonen die buiten uw vastgestelde prijsklasse vallen.

Fout nummer vier is dat de lening niet vooraf wordt goedgekeurd. De geldschieter zal uw kredietgeschiedenis, spaargeld en schuld-inkomensverhouding controleren en beslissen welke lening eventueel geschikt voor u is. Vooraf goedgekeurd worden is om meerdere redenen belangrijk, zoals het kennen van uw leningomvang; de bijna zekerheid dat verkopers naar uw aanbiedingen zullen luisteren; en tot slot, hefboomwerking in onderhandelingen met de verkoper, aangezien de bank of geldschieter vertrouwen in u heeft.

De vijfde fout is het aangaan van een lening die u te veel kost in de vorm van een hypotheek met variabele rente (ARM). ARM’s zullen in eerste instantie altijd lagere rentetarieven hebben dan vaste tarieven. Haast u niet om de lagere ARM te nemen als u weet dat de vaste rente buiten uw prijsklasse valt. De kans is groot dat de ARM omhoog gaat en dat je met de ARM ongeveer hetzelfde bedrag uitgeeft als met de vaste rente.

De laatste veelgemaakte fout is het ondertekenen van een vooruitbetalingsboete. Door de vooruitbetalingsboete kunt u uw lening niet eerder aflossen dan u aanvankelijk had gedacht. Het staat kredietnemers ook niet toe hun huizen te herfinancieren of te verkopen wanneer de rentetarieven in hun voordeel worden aangepast. Vanaf nu beslissen het Congres en de Federal Reserve of boetes voor vervroegde aflossing moeten worden verboden of op een andere manier moeten worden beperkt.