Hypotheekfouten vermijden die u geld kunnen kosten

Als u van plan bent een hypotheek af te sluiten, moet u ervoor zorgen dat u een aantal veelvoorkomende fouten vermijdt waardoor u te veel betaalt of in financiële problemen komt. Als u zich bewust bent van mogelijke fouten die u kunt maken, bent u beter toegerust om de beste deal voor uw behoeften te krijgen. Dit zijn de meest voorkomende hypotheekfouten en hoe u ze kunt vermijden:

Uw financiën niet op orde brengen

Als u probeert een hypotheek te krijgen voordat u uw financiën op orde heeft, kunt u een lastige deal krijgen of zelfs afgewezen worden voor een hypotheek. Als u wordt afgewezen voor een hypotheek, kan dit uw kansen om er een van elders te krijgen, schaden. Voordat u naar hypotheken gaat kijken, moet u al uw financiën op orde hebben en al uw papierwerk klaar hebben om in te dienen bij hypotheekverstrekkers. Zorg ook voor uw kredietrapport en zorg ervoor dat alle informatie erop correct is. Als er fouten in uw kredietrapport staan, kan dit uw kansen op het krijgen van een goede hypotheek schaden.

Op zoek naar een huis zonder voorafgaande goedkeuring

Veel mensen maken de fout om naar onroerend goed te kijken zonder enig idee te hebben of ze een hypotheek kunnen krijgen om het te betalen. De meest voorkomende fout die mensen maken, is dat ze ‘pre-gekwalificeerd’ verwarren met ‘pre-approved’. Pre-kwalificatie is een zeer eerste schatting van hoeveel u kunt lenen, en er is geen garantie dat u dit bedrag krijgt tegen het tarief dat u wilt. Voorafgaande goedkeuring betekent dat u het kredietcontroleproces doorloopt en dat de geldschieter schriftelijk akkoord gaat om u een bepaald bedrag te geven. Door vooraf goedkeuring te krijgen, krijgt u een budget en bent u veel aantrekkelijker voor verkopers omdat u de financiering al rond heeft.

Te veel lenen

Misschien is de grootste fout die mensen maken, te veel geld lenen. Dit kan komen door een combinatie van niet eerlijk zijn tegen jezelf en druk van kredietverstrekkers. Als u niet eerlijk tegen uzelf bent over hoeveel u zich kunt veroorloven, komt u in financiële moeilijkheden. Laat u niet verleiden door kredietverstrekkers die u overdreven royale hypotheken aanbieden, want u betaalt de prijs als u de terugbetalingen niet kunt bijhouden. Bereken hoeveel u zich comfortabel kunt veroorloven om elke maand te betalen en houd u aan dit budget.

Niet shoppen

Het is vrij eenvoudig om een ​​hypotheek te krijgen, maar als je een goede deal wilt, moet je rondkijken. Als u een goede deal vindt, moet u niet automatisch denken dat dit de beste deal is die u kunt krijgen. Veel bedrijven bieden geweldige deals die veel duurder blijken te zijn dan aanvankelijk geadverteerd. Doe je onderzoek en ontdek wat iemand met jouw kredietwaardigheid gemiddeld zou moeten betalen voor een hypotheek. Als u dit doet, krijgt u een veel betere prijs.

Betalen voor dingen die je niet nodig hebt

Bij veel hypotheken krijg je extra spullen aangeboden en betaal je extra kosten die simpelweg niet nodig zijn. Hoewel ze hier en daar misschien een klein bedrag lijken, kunnen ze snel oplopen en kunt u uiteindelijk veel meer betalen dan nodig is. Zorg ervoor dat uw hypotheekovereenkomst alleen de items bevat die u nodig heeft en vraag naar de prijs van eventuele vergoedingen die u te duur vindt. Als een bedrijf u teveel in rekening probeert te brengen, loop dan weg. Vergeet niet dat er altijd andere aanbieders voor u zijn. Als u voorzichtig bent en veelvoorkomende hypotheekfouten vermijdt, krijgt u veel en blijft u financieel stabiel.