Hypotheekcalculators en de weg naar financiële vrijheid

Het verkrijgen van vrijheid van financiële schulden en het nastreven van uw doelen om uw eigen huis te kopen, zal niet zo eenvoudig zijn als u zou denken. Het is logisch om te zeggen dat het zonde van het geld is om elke maand huur te betalen terwijl je eigenlijk je eigen huis zou kunnen kopen en betalen.

Hier zijn enkele eenvoudige stappen naar financiële vrijheid:

Uw hypotheek oversluiten. Het zou een standaardprocedure moeten zijn om elke vijf jaar een hypotheekgezondheidscheck uit te voeren. Er is een vrij goede kans dat er een uitgebreidere en goedkopere hypotheekovereenkomst op de markt beschikbaar zal zijn. Met behulp van hypotheekcalculators kunt u een schatting krijgen van hoeveel u kunt besparen als u uw bestaande hypotheek oversluit.

Krijg hulp en advies van niet-bancaire instellingen. Populaire niet-bancaire kredietverstrekkers staan ​​bekend om hun verlangen naar een groter marktaandeel en lagere overheadkosten. Dat zijn enkele van de redenen waarom ze klanten zoals u rentetarieven kunnen bieden die aanzienlijk lager zijn in vergelijking met de variabele rentetarieven die door standaardbanken worden aangeboden.

Zeg nee tegen huwelijksreizen. Huwelijksreisleningen zijn een van de meest populaire soorten leningen omdat ze gepaard gaan met lage introductietarieven. Maar zodra de huwelijksreisrente afloopt, kunnen uw rentetarieven hoger springen dan de standaard variabele tarieven.

Consolideer uw schulden. Het terugbetalen van uw andere schulden, zoals autoleningen, creditcardschulden, persoonlijke leningen en aflossingen van winkelkredieten, kan uw gezinsbudget verstikken, vooral wanneer u ook een hypotheekverplichting heeft. Een manier om uw uitgaven te verlagen, is door al uw andere schulden in uw hypotheek te consolideren en te kijken hoe u uw maandelijkse aflossingen kunt halveren. De rente van uw hypotheek is dan van toepassing op uw andere ongedekte schulden. U kunt een hypotheekcalculator voor schuldconsolidatie gebruiken om erachter te komen hoe u uw kosten kunt verlagen nadat uw schulden zijn geconsolideerd.

In plaats van de gebruikelijke maandelijkse betalingen, betaalt u tweewekelijks. In plaats van de gebruikelijke betalingswijze, kunt u in plaats daarvan tweewekelijkse betalingen doen. Na een jaar kunt u 26 betalingen doen in plaats van de gebruikelijke 24. Met de extra betalingen kunt u de looptijd van uw lening verkorten en besparen op rentekosten.

Probeer opnieuw te onderhandelen over uw hypotheek. Als u het moeilijk vindt om uw hypotheekverplichtingen te beheren, moet u met uw hypotheekverstrekker gaan praten en vragen of u opnieuw kunt onderhandelen over de voorwaarden van uw hypotheek. Vraag hen of ze u een renteverlaging kunnen geven of u een verlenging van de looptijd van uw hypotheek kunnen geven om uw maandelijkse aflossingen te verlagen. Onthoud dat uw geldschieter liever met u samenwerkt en zijn geld terugkrijgt in plaats van u in gebreke te laten blijven.

Stap over op een vaste of variabele rente. Als een renteverhoging uw budget vreet, kunt u overwegen over te stappen op een lening met vaste rente en vice versa. Gebruik hypotheekcalculators met variabele of vaste rente om tarieven te vergelijken en erachter te komen welke van de twee u een betere optie geeft.