Hypotheekaanvraag afgewezen! Redenen die geldschieters niet zullen vertellen

U krijgt een woningkrediet wanneer uw eigen geschiktheid (voornamelijk financiële redenen) samen met uw geschiktheid van onroerend goed overeenkomt met het beleid van de geldschieter. We gaan het hebben over redenen waarom de kredietverstrekkers twijfels hebben over uw geschiktheid om een ​​woningkrediet te krijgen en zij kunnen uw aanvraag afwijzen.

1. Controle op verwerkingskosten wordt teruggestuurd – Wat ook de reden is, bankiers zijn erg gevoelig voor de controle van verwerkingskosten en wordt als zeer heilig beschouwd. Zorg ervoor dat uw account voldoende saldo heeft om te worden gewist.

2. Financiële geschiktheid – Als vuistregel kan worden aangenomen dat een werknemer 50% van zijn nettosalaris kan hebben en dat een zelfstandige 75-80% van zijn maandinkomen kan hebben, betaald als EMI’s voor leningen. Als u al aanzienlijke EMI’s betaalt, meer dan wat uw financiën zich kunnen veroorloven, kan uw aanvraag worden afgewezen.

3. Garant voor de lening van iemand anders – OK, dus u werd garant voor de lening van iemand anders. In de ogen van de kredietverstrekker is het net zo goed als dat u een lening aangaat. Wees dus voorzichtig terwijl u dit doet.

4. Leeftijd van het onroerend goed – Ja, de kredietverstrekkers geloven in de leeftijd van het onroerend goed. Ze zullen geen onroerend goed financieren waarvan ze denken dat het 35-40 jaar niet zal staan. Vreemd!! Dit is hoe het gebeurt.

5. Uw bijdrage – De geldgever eist dat minimaal 25% van de totale waarde van het onroerend goed van uw kant komt. Nog minder en hij begint zenuwachtig te worden.

6. Te veel mede-eigenaren – Om het bovenstaande punt tegen te gaan, wilt u misschien meer mede-eigenaren toevoegen zodat u meer in aanmerking komt, maar de geldschieter houdt er ook niet van om te veel mede-eigenaren te hebben.

7. Eigendom in mede-eigendom met niet zo naaste familielid – EG. Een eigendom in mede-eigendom met een vriend. Lender zegt, dank u meneer – we zullen het niet kunnen financieren. Mede-eigendom met ongehuwde dochter, neven, collega’s – geldschieter zal de aanvraag waarschijnlijk afwijzen.

8. Verandering in de carrière – Bankiers zijn conservatief en het is goed voor de economie. Ze houden niet van risiconemers zoals iemand die tussendoor van baan verandert of iemand die de baan heeft verlaten om voor zichzelf te beginnen – ze wachten liever aan de zijkant zodat je stabiel wordt voordat ze je financieren.

9. Onderwijskwalificatie en werkervaring – Ze zeggen het misschien niet specifiek, maar diep op een pagina van het beleid zijn er beperkingen gezien je opleidingsstatus. Een niet-gegradueerde is minder snel baanstabiel en dat vormt een potentieel risico voor de geldschieter. Evenzo, als u te snel van baan springt of heel nieuw bent op het werk, kunnen uw kansen op het krijgen van een woninglening afnemen.

10. Uw werkgever is misschien zijn zout niet waard – U werkt voor een bedrijf dat niet bekend is in de markt. De geldschieter kan u vragen om de financiële gegevens van dat bedrijf te krijgen.