Hypotheek herfinancieren – zal het voor u werken?

Hypotheek oversluiten staat de laatste tijd veel in de pers. Met miljoenen huisuitzettingen die plaatsvinden, is het geen wonder dat huiseigenaren hulp zoeken waar ze die maar kunnen vinden. En als dat het geval is, is het herfinancieren van een hypotheek vaak de eerste optie die ze onderzoeken. Voeg daarbij de massale advertentiecampagnes die huiseigenaren bombarderen, en je kunt zien hoe aanlokkelijk deze optie kan zijn voor mensen in financiële problemen. Maar is dit de beste manier van handelen? Kan hypotheekherfinanciering u uit een faillissement houden of huisuitzettingen voorkomen?

Het is goed om met de waarheid te beginnen: een hypotheek oversluiten is niet hetzelfde als een wijzigingsplan voor een woningkrediet. Huiseigenaren verwarren de twee vaak met de gedachte dat de ene hetzelfde is als de andere, en dat is gewoon niet het geval. De verschillen tussen het herfinancieren van een hypotheek en het wijzigen van een lening kunnen dramatisch zijn en langdurige gevolgen hebben voor de huiseigenaar. Kiezen wat het beste is, is een belangrijke overweging voor elke huiseigenaar.

Een hypotheekherfinancieringsplan stelt huiseigenaren normaal gesproken in staat om eigen vermogen (contanten) uit hun huis te halen en deze contante lening te laten herwaarderen in een nieuwe leningstructuur. Veel Amerikaanse huiseigenaren maakten gebruik van deze programma’s in de overtuiging dat de waarde van hun huis zou stijgen of op zijn minst hetzelfde zou blijven als toen ze de nieuwe herfinancierde hypotheek afsloten. Zoals we allemaal weten, is dit niet gebeurd. Veel woningen zijn de afgelopen jaren in waarde gedaald en de spreiding tussen de waarde van de woning (taxatiewaarde) en het bedrag dat de huiseigenaar in de lening had gestoken (eigen vermogen) nam af.

Bovendien ontdekten veel huiseigenaren dat hun maandelijkse betalingen drastisch omhoog gingen toen verborgen tarieven op deze leningen van kracht werden. In veel gevallen was het de stijging van de maandelijkse betalingen die ertoe leidde dat dezelfde huiseigenaren hun huis verloren toen ze zich realiseerden dat ze deze betalingen niet konden doen.

Een wijziging van de woonlening is anders. Wijzigingsplannen voor woningkredieten werken bij de bron, normaal gesproken de bank die uw hypotheek heeft. In een wijzigingsplan voor uw woningkrediet werken u en de bank een nieuwe leningstructuur uit waarmee u minder kunt betalen, misschien over een langere periode, terwijl u uw huis behoudt. Als u het goed doet, kunt u met deze wijzigingen bovendien uw kredietwaardigheid sterk houden.

Het belangrijkste probleem met wijzigingsplannen voor woningkredieten is dat u moet weten wat u doet voordat u contact opneemt met de bank. Zolang je niet weet wat je rechten zijn volgens de wet en je weet welke stappen je moet nemen, werk je vaak blind en dat kan tot teleurstellende resultaten leiden.

Als u het risico loopt uw ​​huis te verliezen door executie, neem dan even de tijd om de verschillen te onderzoeken tussen een optie voor het herfinancieren van een hypotheek en een wijziging van uw woningkrediet. De tijd die u hieraan besteedt, kan uw meest waardevolle bezit, uw huis, zelfs redden.