Hypotheek herfinancieren – Wat is niet het juiste moment om te herfinancieren?

Het is bekend dat we allemaal weten wanneer we een hypotheek moeten oversluiten, maar er zijn enkele situaties waar we op moeten letten. Deze situaties worden in de onderstaande paragrafen uitgebreid toegelicht.

Situaties, wanneer herfinanciering geen zin heeft?

o Wanneer de waarde van uw onroerend goed is gedaald: Deze situatie kan zich voordoen wanneer de marktomstandigheden zijn gedaald. Dit is niet het juiste moment om te herfinancieren omdat het herfinancieringsbedrag dat u als lening krijgt, lager zal zijn dan het huidige geleende bedrag dat u in de hand hebt.

o Als uw aflossingstermijn lang is: Als u uw huidige lening aflost, zeg dan ongeveer 30 jaar. Nogmaals, u neemt een lening door middel van hypotheekherfinanciering voor perioden van 30 jaar, het heeft geen zin en het is ook niet de beste optie.

o Als al uw eigen vermogen is opgebruikt: Als u thuis al ongeveer 90% van uw eigen vermogen heeft gebruikt, is dit niet het juiste moment om een ​​nieuwe lening aan te gaan. De herfinancieringsmaatschappijen zullen u in zo’n geval geen laag tarief geven. U krijgt een hoger tarief.

o Als u maar een paar dagen de tijd heeft om de huidige lening terug te betalen: Als u zich in een dergelijke situatie bevindt, kunt u voor wat extra geldleningen op uw creditcard gaan dan voor een langlopende lening. Als u een lange termijn krijgt om de huidige af te betalen, verliest u geld door de rentetarieven voor een zeer lange tijd te betalen.

Hypotheekherfinanciering heeft alleen zin als u de juiste redenen en enig eigen vermogen heeft.