Hypotheek herfinancieren – Maak goed gebruik van uw tweede kans

Een tweede hypotheek afsluiten klinkt misschien makkelijk aangezien je de stappen tijdens de eerste hypotheek hebt doorlopen. Toch maken mensen fouten bij het oversluiten van hun hypotheek. Wat hun opties ook zijn, mensen moeten altijd hun vermogen afwegen om de lening terug te betalen gezien hun unieke omstandigheden.

Is het tijd voor u om een ​​hypotheek te herfinancieren?

Het maakt niet uit wat ze zeggen, alsof de rente lager is, waardoor de tijd rijp is voor een herfinanciering of iets dergelijks, grijp jezelf vast. Vraag jezelf af of het voor jou het juiste moment is om een ​​nieuwe lening af te sluiten en of je een hele goede reden hebt om er een aan te gaan.

De meest voorkomende redenen voor het afsluiten van een hypotheek oversluiten:

1. Schuldconsolidatie

2. Eigen vermogen opbouwen

3. Veranderen van hypotheekvorm

4. Grote uitgaven

5. Verhuizing

6. Bedrijfsinvesteringen

Een tweede lening krijgen omwille van geld op zak is geen goede reden om een ​​lening af te sluiten. Een eenmalige affaire met koud geld dat nergens heen gaat, behalve in de afvoer, zal een belemmering zijn om terug te betalen voor nog eens 15 jaar.

Met de tweede lening nemen leners gewoon een nieuwe lening en bieden ze hetzelfde onroerend goed als onderpand. In zekere zin biedt de nieuwe lening u de mogelijkheid om deze tweede pauze goed te benutten. Al die tijd moet u altijd rekening houden met uw financiële draagkracht om de lening terug te betalen.

Kredietverstrekkers wegen de risico’s af. Ze bekijken ook uw kredietscore en beoordelen uw prestaties met de vorige lening. Als u om een ​​goede reden besluit een tweede lening te nemen, evalueer dan de opties die door de kredietverstrekkers worden aangeboden.

Uw hypotheek herfinancieren IQ

Om de gebruikelijke fouten die mensen maken te voorkomen, moet u:

1. Weet hoeveel hypotheek u zich kunt veroorloven.

2. Bestudeer de gangbare tarieven.

3. Vergelijk deze tarieven met de huidige.

4. Kijk rond voor kredietverstrekkers en vergelijk aanbiedingen.

5. Bestudeer het aangeboden lage tarief.

6. Tel alle vergoedingen op die u gaat betalen.

7. Vraag het bedrijf of zij kosten in rekening brengen voor vervroegde afbetaling van de lening.

Het succes van uw hypotheek oversluiten hangt af van de keuze van de hypotheekvorm die past bij uw omstandigheden.

De twee soorten hypotheken

Bij uw tweede hypotheek zult u weer een keuze moeten maken tussen een hypotheek met vaste rente en een hypotheek met een flexibele rente. Uw ervaring met uw eerste hypotheek zal bepalen hoe u verder gaat.

Hypotheken met vaste en flexibele rente

Deze hypotheekvorm biedt u stabiliteit gedurende de leenperiode. Of de markt nu omhoog of omlaag gaat, u blijft hetzelfde maandbedrag betalen. Dit is ideaal voor loontrekkenden met vaste inkomstenbronnen.

De variabele rentehypotheek heeft zijn hoogte- en dieptepunten en uw betaling gaat met het tij mee. Als de tarieven laag zijn, bespaar je flink op je maandlasten, en als de trend geruime tijd aanhoudt, is dat een voordeel. Maar wanneer de rente omhoog schiet, moeten hypotheekhouders meestal meer geld uitgeven dan ze zich kunnen veroorloven.

Er zijn verschillende soorten herfinancieringshypotheekpakketten, maar het loont nog steeds om mee te gaan met het type waarmee u uw tweede kans krijgt zonder overbelast te raken.