Hypotheek

Een hypotheek is een praktijk waarbij het eigendom van het onroerend goed wordt overgedragen van de hypotheekgever naar de hypotheekhouder, in ruil voor de lening van het geld, de hypotheekhouder is de geldschieter en de hypotheekgever is de lener. De hypotheekhouder heeft beperkte rechten op het onroerend goed totdat de lening is afbetaald. Hoogstwaarschijnlijk wordt de hypothecaire lening afgesloten voor verbouwingen aan het huis of de financiering van hbo-opleidingen. De rentevoet voor een hypothecaire lening varieert afhankelijk van het type lening

Hypotheekbanken en hypotheekmakelaars zijn de beste opties voor het beoordelen van hypotheekaanvragen.

Voor Hypotheekbanken zullen de medewerkers van de bank de leningaanvraag verwerken, zoals de meeste van de

banken worden gecontroleerd door de overheidsinstanties, de kredietnemer kan er zeker van zijn dat de hypothecaire lening door betrouwbare bronnen zal worden goedgekeurd en verstrekt en dat de lening niet zal worden stopgezet. De bank zal een reeks hypotheekserviceproviders bieden voor een bepaalde leningaanvraag, en de lener moet de best beschikbare optie van hen selecteren. De lener moet omgaan met de dienstverleners, elk van de rentetarieven vergelijken en de beste optie selecteren. De leningaanvraag wordt veel sneller verwerkt door het bankpersoneel.

Hypotheekmakelaars zullen de best beschikbare optie voor een bepaalde lening presenteren; de makelaars zullen de beste optie bieden voor een leningaanvraag die aan de behoeften van de leners voldoet. Als het leenproduct is geselecteerd, moet de lener rechtstreeks contact opnemen met de dienstverlener om de formaliteiten af ​​te ronden. De meeste informatie over leningproducten van hypotheekaanbieders is beschikbaar bij de hypotheekbemiddelaars.

De lener moet voordat hij de diensten van de makelaars gebruikt, controleren of de hypotheekmakelaar is geregistreerd bij een betrouwbaar bedrijf of dienst.

Soorten hypotheken

Er zijn veel soorten hypotheekleningen beschikbaar in de hypotheeksector, maar de twee

de meest voorkomende soorten leningen zijn Hypotheek met Vaste Rente (FRM) en Hypotheek met Aanpasbare Rente (ARM).

Voor hypotheken met vaste rente zijn de rentetarieven vast en hoog, de tarieven veranderen niet

tijdens de looptijd van de lening varieert de terugbetalingstermijn van 10 tot 20 jaar.

Voor hypotheken met variabele rente fluctueert de rente ten opzichte van een standaard

marktindex, deze zal stijgen of dalen ten opzichte van de index, de lener kan de rente voor de volgende renteperiode niet van tevoren voorspellen, als de rente stijgt, moet de lener de extra kosten betalen, om dit te voorkomen, sommige geldschieters bied renteslot aan, hiermee betaalt de lener de schuld terug tegen een vaste rentevoet voor een bepaalde periode, de geldschieter zal extra geld in rekening brengen voor deze service. De aflossingstermijn varieert van 5-10 jaar.

De leners die hypotheken met vaste rente lenen, zijn financieel zekerder dan die hypotheken met variabele rente lenen. De opbrengst van hypotheken met variabele rente sluit elk risico uit en de meeste kredietnemers gebruiken deze lening als terugbetalingsmethode.

Momenteel groeien de hypotheekmarkten in Azië sneller dan de ontwikkelde landen. In Azië heeft India de op één na hoogste rente van 7%. In het VK is de rente voor een hypotheeklening met een vaste rente van 15 jaar (FRM) 12% en voor een hypotheek met een variabele rente van 30 jaar 15%. Voor een 1- jaar aanpasbare hypotheeklening (ARM) is 4,05%.