Hulp bij het wijzigen van hypotheekleningen – Waarom uw geldschieter om een ​​te goeder trouw aanbetaling kan vragen

Huiseigenaren die veel hypotheekbetalingen hebben gemist en een wijziging van de lening willen aanvragen, moeten bereid zijn een eerste betaling aan hun geldschieter te doen. In sommige gevallen, wanneer u een wijziging van de hypotheeklening aanvraagt, kan uw geldschieter te goeder trouw een aanbetaling vragen. U moet op de hoogte zijn van deze mogelijkheid, want als u niet kunt bieden wat uw bank vraagt, kan uw aanvraag voor wijziging van de lening worden afgewezen. Wat is dit en waarom zou uw bank dit willen?

Een te goeder trouw aanbetaling van een hypotheeklening wordt vaak gevraagd door kredietverstrekkers wanneer een kredietnemer gedurende vele maanden geen hypotheekbetalingen heeft gedaan. Een te goeder trouw aanbetaling kan gelijk zijn aan een deel van de achterstallige betalingen en de bank zal om dat bedrag vragen als voorwaarde om de wijziging van de lening te voltooien. Wanneer en waarom vraagt ​​de kredietverstrekker hierom?

Stel dat u achterloopt met uw betalingen en maandenlang niets betaalt. U vraagt ​​een wijziging van de hypotheeklening aan en maakt uw jaarrekening op met daarin uw inkomsten en uitgaven. Deze formulieren laten uw geldschieter zien dat u, hoewel u de huidige hoge hypotheekbetaling niet kunt betalen, voldoende inkomen heeft om uw rekeningen te betalen en een nieuwe, lager aangepaste hypotheekbetaling kunt betalen. Zo overtuig je de bank dat je een goede kandidaat bent voor een leningtraining. Dus als je een paar maanden helemaal niets hebt betaald, moet je toch nog wat reserves over hebben?

De HAMP-richtlijnen vereisen dat alle voorwaarden voor het wijzigen van leningen een geblokkeerde of in beslag genomen rekening bevatten voor de onroerendgoedbelasting en de verzekering van huiseigenaren. Dit betekent dat u elke maand 1/2e van uw jaarlijkse belastingaanslag en verzekeringsrekening aan uw geldschieter betaalt. De bank houdt dit bedrag vervolgens in reserve, totdat het tijd is om de rekening te betalen en zij het voor u betalen. Dit is om te voorkomen dat uw belastingen in gebreke blijven en om ervoor te zorgen dat hun onderpand altijd verzekerd is.

Als uw belastingen binnenkort verschuldigd zijn, en er is niet genoeg geld op uw huidige in beslag genomen rekening, of als u er nog geen had, moet u mogelijk een bedrag storten om de in beslag genomen rekening te starten. Dit is nog een reden waarom u mogelijk wat geld opzij moet zetten om de wijziging van uw hypotheeklening af te ronden. Hoewel er achterstallige belastingen voor u kunnen worden betaald en dat bedrag vervolgens aan uw leningsaldo kan worden toegevoegd, kan voor een inbeslagnamerekening vooraf geld van u nodig zijn. Laat dit geen reden zijn om uw lening niet te kunnen wijzigen!

Helaas geven veel huiseigenaren het geld uit dat ze normaal gesproken zouden besteden aan het betalen van hun hypotheek. Soms wordt dat geld dat naar de huisbetaling zou zijn gegaan, gebruikt voor andere schulden. Maar uw bank wil weten dat uw woninglening uw prioriteit is – daarom is het zo belangrijk om een ​​deel van het geld vast te houden dat zou zijn besteed aan een hypotheekbetaling. In staat zijn om te goeder trouw een aanbetaling te doen om de wijziging van uw hypotheeklening te starten, kan het verschil zijn tussen hulp en het verliezen van uw huis. Als uw geldschieter te goeder trouw een borgsom vraagt, moet u deze kunnen betalen, of u moet een hele goede reden hebben om geen geld beschikbaar te hebben en dit te kunnen documenteren. Probeer wat geld opzij te zetten, zodat u te goeder trouw een aanbetaling kunt doen als uw bank daarom vraagt.

Het federale programma, HAMP, vereist meestal geen grote vooruitbetaling. Eventuele gemiste betalingen kunnen worden toegevoegd aan het leensaldo en worden opgenomen in de nieuwe gewijzigde betalingen. Het Obama-plan biedt een zeer lage betaalbare betaling die is gericht op 31% van uw bruto maandinkomen. Dit is een zeer goed plan om aan te vragen, en aangezien het standaard richtlijnen voor goedkeuring bevat, wordt aanbevolen om uw aanvraag correct voor te bereiden om aan deze richtlijnen te voldoen.

Er is eigenlijk een 4-stappenformule die de banken gebruiken om te bepalen of een huiseigenaar in aanmerking komt voor het HAMP-plan. U kunt de frustratie en verwarring bij het voorbereiden van uw eigen aanvraag wegnemen door het Loan Mod Quick App-softwareprogramma te gebruiken – het doet eigenlijk alle berekeningen voor u, zodat u zeker kunt zijn van uw aanvraag. Of u nu HAMP of een ander leningtrainingsprogramma aanvraagt ​​bij uw geldschieter, zorg ervoor dat u een paar uur de tijd neemt om uw papierwerk correct voor te bereiden voor de beste kans op goedkeuring.