Huiseigenaren sturen hun sleutels naar de bank, banken sturen hun slechte leningen naar het Amerikaanse publiek

Naarmate meer mensen achterlopen met hun hypotheken en de waarde van hun huis zien dalen tot minder dan wat ze de bank verschuldigd zijn, sturen sommige huiseigenaren gewoon de sleutels van het huis op. In plaats van de hypotheek te betalen, geven ze het onroerend goed terug aan de bank en lopen ze weg, waardoor het huis in executie kan gaan.

Deze actie van het opsturen van de sleutels van het huis in plaats van de hypotheekbetaling wordt ‘jingle mail’ genoemd. Zowel huiseigenaren die in de problemen zitten of niet te veel willen betalen voor hun huis als investeringsbanken wenden zich steeds meer tot jingle mail om zich te ontlasten van grote schulden.

Er is veel oordeel en negativiteit gericht op huiseigenaren die dit doen, omdat mensen die niet werden gegrepen door de huizenbubbel, jingle mail zien als de nieuwste indicatie dat mensen niet genoeg verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen financiële beslissingen. Huiseigenaren die aan de top van de markt kochten in de hoop dat de markt nog hoger zou gaan, en nu hun sleutels insturen omdat ze niet willen betalen voor hun gokverliezen, profiteren duidelijk van de situatie.

Maar huiseigenaren die de sleutels van hun huis opsturen, zullen ernstige gevolgen ondervinden lang nadat het huis is afgeschermd. Er is weinig kans dat ze gedurende een paar jaar überhaupt kunnen deelnemen aan de vastgoedmarkt, behalve als huurder, en hun krediet zal bijna een decennium lang littekens hebben.

Investeringsbanken zijn ook bezig met jingle mail, een vorm die subtieler is dan huiseigenaren, maar ook duurder. De Federal Reserve staat banken toe om giftige hypotheekschulden als onderpand te gebruiken in ruil voor leningen, waardoor het hele banksysteem deze slechte leningen uit hun boeken kan halen en de schijn van solvabiliteit kan behouden.

Het bankieren van jingle-mail is veel serieuzer voor het grote publiek dan de huiseigenaar die de sleutels van het huis opstuurt. In dat geval moet de vorige eigenaar de gevolgen van executie onder ogen zien en afstand doen van het onroerend goed, terwijl banken in staat zullen zijn om beslag te leggen op het huis en het onroerend goed op de open markt door te verkopen.

Wanneer banken niet-renderende hypotheken naar de Fed sturen in ruil voor schatkistpapier en leningen, bouwen ze een bouwwerk op van financiële fraude en steken ze het grote publiek met hun slechte hypotheekschulden op. Inflatie van de geldhoeveelheid die leidt tot hogere voedsel- en energieprijzen is een gevolg, in combinatie met de ineenstorting van de dollar verliezen buitenlandse landen het vertrouwen in een valuta die wordt ondersteund door niet-renderende onroerendgoedleningen.

Huiseigenaren die hun huis opgeven en de sleutels opsturen, schaden alleen zichzelf en de geldschieters rechtstreeks. De eigenaren raken het huis kwijt en kunnen jarenlang geen betaalbaar krediet krijgen, terwijl de banken geld verliezen op de rente die ze verwachtten te innen van de hypotheekbetalingen. Het grote publiek wordt indirect geraakt in de vorm van hogere hypotheekrentes en strengere richtlijnen voor leningen.

Maar wanneer banken jingle-mailacties ondernemen met de Federal Reserve en de effecten van hun morele risico verbergen, wordt het grote publiek directer geraakt. De prijzen voor alle andere goederen en diensten, niet alleen de kosten om geld te lenen, stijgen naarmate de geldhoeveelheid wordt opgeblazen, terwijl failliete financiële instellingen schuldeisers en belastingbetalers mogen blijven beroven.

Huiseigenaren die niet langer meer willen betalen voor een huis dan het waard is, hebben een slecht beeld van de onverantwoordelijkheid van het Amerikaanse volk, dat de grootste schuldenaar is die de wereld ooit heeft gezien. Maar grote financiële instellingen die jingle-mail versturen en het Amerikaanse volk met de rekening opzadelen, is een nog slechtere reflectie op de criminaliteit, corruptie en economische manipulatie van bedrijven.