Home equity-leningen – een korte gids

In tegenstelling tot traditionele gedekte leningen waarvoor onderpand moet worden verstrekt in ruil voor het geld, is een Home Equity Loan een manier om geld te lenen op basis van de waarde van uw huis. Het sleutelwoord hier is ‘eigen vermogen’, dat verwijst naar het verschil tussen het bedrag dat u verschuldigd bent aan een hypotheek en de werkelijke waarde van het onroerend goed – dus als u een hypotheek van £ 150.000 had, maar het huis werd getaxeerd op £ 250.000, dan moet u zou £ 100.000 aan eigen vermogen hebben om mee te spelen. Door een Home Equity Lening te gebruiken, kunt u dat geld mogelijk vrijmaken en voor verschillende dingen gebruiken, van huisverbeteringen (die de waarde van uw huis verder kunnen verhogen) of een auto tot het financieren van de opleiding van een kind, het consolideren van schulden of zelfs het kopen van een tweede huis. Dankzij het feit dat je in feite geld leent bovenop de hypotheek die je misschien al hebt, is het geen verrassing dat veel mensen Home Equity Loans ’tweede hypotheken’ noemen.

De grote vangst met Home Equity Loans is natuurlijk dat er overwaarde in uw huis beschikbaar moet zijn voordat u ertegen kunt lenen. Nu de huizenprijzen aanzienlijk lager zijn dan vijf jaar geleden, kan dit voor sommige huiseigenaren moeilijk zijn en voor anderen onmogelijk, aangezien veel mensen tegenwoordig ontdekken dat hun huis eigenlijk minder waard is dan wat ze ervoor hebben betaald! Als u een home equity-lening overweegt, is het belangrijk om te controleren of er daadwerkelijk iets is waartegen u kunt lenen voordat u een aanvraag indient, aangezien een weigering zowel voor uzelf gênant kan zijn als mogelijk schadelijk voor uw kredietwaardigheid.

U kunt ook moeite hebben om een ​​Home Equity Loan te krijgen als u een slecht krediet heeft, aangezien geldschieters u als een risico kunnen zien om het extra geld aan uit te lenen. In deze omstandigheden is het misschien beter voor u om een ​​lening met een slecht krediet te overwegen of een andere vorm van lenen die u voor uw huis kunt beveiligen, zonder dat u er eigen vermogen uit hoeft te halen.

Ongeacht uw omstandigheden zijn er echter twee zeer cruciale dingen waarmee u rekening moet houden voordat u een home equity-lening afsluit. Ten eerste, heb je het echt nodig? Er zijn op dit moment veel andere verschillende soorten leningproducten die het werk net zo goed kunnen doen zonder het eigen vermogen in uw huis in gevaar te brengen, dus het is misschien de moeite waard om die eerst te overwegen. Net zo belangrijk is de geldschieter waarmee u in zee gaat – in plaats van het eerste aanbod dat u krijgt te accepteren, kunt u een aantal bedrijven bekijken en, waar mogelijk, ze van elkaar uitspelen om er zeker van te zijn dat u de best beschikbare deal krijgt . Elke geldschieter is anders en u kunt aanbiedingen ontdekken die anders niet beschikbaar zouden zijn geweest als u goed genoeg had gezocht; zelfs als je haast hebt om het geld vrij te maken, is het altijd verstandig om te kijken voordat je springt!

Samengevat

Een eigenwoningforfait…

  • Wordt door kredietverstrekkers en banken vaak een tweede hypotheek genoemd
  • Hiermee kunt u het verschil tussen de waarde van uw huis en uw hypotheekbedrag lenen
  • Vereist dat er extra eigen vermogen in uw eigendom is voordat u er een kunt krijgen
  • Misschien moeilijk te krijgen als je een slechte kredietwaardigheid hebt of andere financiële problemen
  • Moet altijd grondig worden overwogen voordat u op de stippellijn tekent

Copyright: Individuele Financiën, 2010