Home Equity Kredietopties

Een van de vele leningen die op de markt beschikbaar zijn, is de kredietlijn voor eigen vermogen. Dit type lening is misschien geschikt voor sommige mensen die een aanzienlijk bedrag in hun huis hebben opgebouwd en nu wat extra geld nodig hebben, waar voorheen geen budget voor was. Hoewel u misschien veel overwaarde in uw huis heeft ingebouwd, moet u ervoor zorgen dat u alleen leent wat absoluut noodzakelijk is, anders is al het harde werk dat u in de voorgaande jaren heeft gedaan om de overwaarde op te bouwen voor niets geweest.

Home Equity Line of Credit is vaak bekend als HELOC. Met dit type lening kunt u lenen tot een vooraf goedgekeurd bedrag. Het vooraf goedgekeurde bedrag is meestal een doorlopende kredietlijn, wat betekent dat als u een deel van het uitstaande saldo aflost, dit bedrag vervolgens weer beschikbaar is om in de toekomst te worden geleend, indien nodig. De kredietverstrekker heeft toegang tot uw kredietdossier en als het kredietdossier een goede kredietgeschiedenis laat zien, zullen ze gewoonlijk een doorlopende kredietlijn goedkeuren tot 80% van het eigen vermogen dat u in uw huis hebt opgebouwd.

De geldschieter kan u verschillende betalingsopties aanbieden, de variabele rentetarieven moeten een limiet hebben die is gedocumenteerd in de leningdocumenten. De verschillende betalingsopties zijn meestal de terugbetaling van alleen rente of terugbetaling van hoofdsom en rente. Op elk moment is het betalingsbedrag gebaseerd op wat u daadwerkelijk hebt geleend, niet op de kredietlijn die voor u beschikbaar is. Een van de problemen waarmee u te maken kunt krijgen als u kiest voor een aflossingsvrije aflossing, is dat de uitstaande hoofdsom die u hebt geleend op een bepaald moment moet worden terugbetaald. Als de lening een vaste looptijd heeft, moet de hoofdsom worden betaald voordat de looptijd van de lening afloopt. Dit heeft in de loop der jaren nogal wat mensen betrapt en dit kan een aanzienlijk financieel probleem veroorzaken, als het je overkomt en je het je niet kunt veroorloven om het principe terug te betalen.