Home Equity Kredietlijn – Betekenen stijgende rentetarieven problemen?

Een kredietlijn voor eigen vermogen is een van de handigste hulpmiddelen die een huiseigenaar in zijn of haar financiële arsenaal kan hebben. Een kredietlijn is een financieel hulpmiddel dat er altijd is, waardoor een huiseigenaar geld kan lenen wanneer dat nodig is voor noodsituaties zoals baanverlies of ziekte. Het is ook handig voor het financieren van een aantal dingen, waarbij huisverbetering waarschijnlijk bovenaan de lijst met meest voorkomende toepassingen staat. In tegenstelling tot een traditionele lening met eigen vermogen, die een terugbetalingsschema heeft dat bestaat uit een vast bedrag dat volgens een vast schema moet worden betaald, is de kredietlijn vrij flexibel. Na goedkeuring beslist de lener wanneer, of, het geld te lenen en hoeveel te lenen. Het betalingsschema is ook flexibeler en werkt meer als een creditcardrekening dan als een hypotheekbetaling.

Het nadeel van een kredietlijn in vergelijking met een lening met eigen vermogen is de instelbare rente. Met een kredietlijn kan het tarief in de loop van de tijd variëren en kan het stijgen en dalen met de perikelen van de financiële markt. Als een lener toevallig een groot saldo op zijn of haar rekening heeft staan ​​en de marktrente stijgt, dan stijgt ook het verschuldigde bedrag. Nu de rente de afgelopen twee jaar gestaag is gestegen, vragen veel consumenten zich waarschijnlijk af of het wel een goed idee is om door te gaan met het aanhouden van een eigen kredietlijn.

Het kan wel of niet zijn, afhankelijk van de individuele situatie van de kredietnemer. Als de kredietlijn weinig of geen uitstaand saldo heeft, en het doel van het hebben van de lijn in de eerste plaats is om een ​​bron van noodfondsen te hebben, dan is het volkomen logisch om de rekening aan te houden. Het is er wanneer het nodig is en als het niet veel wordt gebruikt, zullen de stijgende rentetarieven weinig effect hebben. Aan de andere kant, als het doel van het openen van de rekening was om een ​​groot huisverbeteringsproject te financieren met een kostprijs van tienduizenden dollars, dan profiteert de lener enorm door een traditionele home equity-lening af te sluiten met een vaste rentevoet en aflossingsschema .

Voor sommigen zullen de stijgende rentetarieven, samen met de bijbehorende grotere maandelijkse betalingen, meer een factor in hun leven zijn dan het gemak van het hebben van een kredietlijn. Voor anderen is het van het grootste belang te weten dat er altijd contant geld beschikbaar is wanneer dat nodig is. Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van individuele behoefte. Aangezien de rentetarieven naar historische maatstaven nog steeds vrij laag zijn, zullen de meeste kredietnemers met eigen vermogen worden gevonden, welke keuze ze ook maken