Hoeveel weet u over autoverzekeringen?

Voordat we een autoverzekering kopen, moeten we de verschillende autoverzekeringen en hun voordelen begrijpen. We kunnen niet alleen op basis van kosten alleen verzekeringen kopen. Het is cruciaal dat we het antwoord weten op vragen als:

  • Wat is een uitgebreide autoverzekering?
  • Wat is een autoverzekering eigen risico?
  • Wat is een autoverzekering met volledige dekking?
  • Wat is een autoaansprakelijkheidsverzekering?

Een uitgebreide autoverzekering is het deel van uw autoverzekering dat uitkeert wanneer uw auto wordt geraakt door een vallend voorwerp, beschadigd is door brand, wordt gestolen of wordt vernield. Glasbreuk valt ook onder het uitgebreide gedeelte van een persoonlijke autoverzekering. Uitgebreide dekking wordt ook wel “anders dan aanrijding” dekking genoemd.

Het is het aansprakelijkheidsgedeelte van uw autoverzekering dat andere partijen betaalt waarmee u mogelijk een auto-ongeluk krijgt. Een uitgebreide dekking betaalt u alleen uit. Daarom is het optioneel, tenzij uw auto is geleased of een lening heeft. Als uw auto wordt geleased of gefinancierd, zal de verhuurder of geldschieter u waarschijnlijk verplichten om uitgebreide dekking voor uw auto te behouden.

Voor het uitgebreide deel van uw polis en het aanrijdingsgedeelte van uw polis geldt een eigen risico autoverzekering. Beide aspecten van uw autoverzekering zijn optioneel. De aftrekbare bedragen kunnen per persoon verschillen. Uw eigen risico vermindert het bedrag dat uw verzekeringsmaatschappij betaalt om uw auto te repareren of te vervangen. Als u $ 3.000 aan carrosserie aan uw auto heeft laten doen als gevolg van een gedekt ongeval en een eigen risico van $ 500 heeft, betaalt uw verzekeringsmaatschappij u $ 2500.

Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie waarschijnlijk zal zijn.

Een autoverzekering met volledige dekking is een autoverzekering die niet alleen de verplichte aansprakelijkheidssectie omvat, maar ook de optionele uitgebreide en aanrijdingsdekkingen. Deze dekkingen worden beschouwd als dekking voor fysieke schade. De kans is groot dat u volledige dekking nodig heeft als u niet volledig eigenaar bent van uw auto. Uw geldschieter of leasemaatschappij zal u waarschijnlijk een contract laten ondertekenen dat u dwingt om volledige dekking te hebben.

Een manier om minder te betalen voor uw autoverzekering is om uw eigen risico op uw uitgebreide dekkingen en/of aanrijdingen te verhogen. Dit betekent dat u meer risico loopt, maar bij een oudere auto kan het risico beheersbaar zijn en kan het een goed idee zijn om de dekking voor fysieke schade te elimineren.

De aansprakelijkheidsverzekering voor uw auto is het deel van uw polis dat de andere bestuurder kan betalen als u als schuldige aan een aanrijding wordt beschouwd. Een aansprakelijkheidsverzekering of bewijs van financiƫle verantwoordelijkheid is verplicht in elke staat van de VS. Uw eigen risico is nooit van toepassing op deze dekking.

Een aansprakelijkheidsverzekering is verplicht, maar de verplichte limieten zijn mogelijk niet voldoende om u een goede dekking te geven als u een auto-ongeluk heeft dat veel schade veroorzaakt. Zorg ervoor dat u niet alleen begrijpt hoe deze dekking werkt, maar dat u ook het juiste bedrag krijgt.

Begrijpen hoe uw autoverzekering werkt, is belangrijk als u de juiste polis gaat kopen.