Hoeveel kunt u besparen zonder auto?

Begrijp dat het hebben van uw eigen vervoer helpt bij het verlichten van het gedoe van het moeten persen met de ochtend- en avonddrukte wanneer u van of naar uw werk gaat. Oké, nu heb je je auto en kun je gemakkelijk op je bestemming komen. Maar het probleem is zojuist groter geworden. Welke problemen? De vreselijke files op de snelweg, de ERP-portalen, de parkeertarieven en zelfs het vinden van die parkeerplaats (super pissig als je al te laat bent voor een ontmoeting).

Met een chauffeur gesproken over de bovengenoemde kosten voor het rijden.

Mr Salei – Van Ang Mo Kio, reizend langs de CTE helemaal naar de stad, duidelijk voor de ERP-kosten, kostte het ongeveer $ 9 dollar en een beetje goedkoper van de stad terug naar Ang Mo Kio. En nu, vanwege de stijging van de olieprijzen, is het bezit en onderhoud van een persoonlijk voertuig nog moeilijker.

Rijd Gloednieuwe Honda Jazz

Autolening – $ 600

Benzine – $ 300

Wegenbelasting – $ 62,50

ERP – Ga uit van $ 14 heen en weer per dag gedurende 5 dagen per week en 4 weken – $ 280

Parkeren – $ 1,60 per uur, $ 16 per dag x 5 dagen x 4 weken en in totaal ongeveer $ 320 per maand.

Totale kosten voor alleen de auto – $ 1562,50

De totale kosten zijn exclusief uw reizen in het weekend, onderhoud en aanpassingen (voor uw audio, verlichting en onderdelen die misschien enkele tot tienduizenden kosten).

Als u ervoor kiest om het openbaar vervoer te nemen – Bus, Mrt en af ​​en toe Taxi’s.

U bespaart op parkeren – $ 320

Autolening – $ 600

Wegenbelasting – $ 62,50

Benzine – $ 300

Totale besparingen – $ 1.282,50 per maand

En over een jaar ben je 15.390 dollar rijker. Wauw!

(p/s: ik heb de ERP-kosten niet verminderd, want als we occasiontaxi’s nemen tijdens de piekuren, worden de kosten rechtstreeks aan ons gemaakt.)

Maar natuurlijk, als je een groot gezin hebt en je hebt een vervoer nodig waarmee je gezinsleden erin kunnen voor uitstapjes, dan wil je het misschien echt houden. Aan de andere kant, weeg uw huidige uitgaven af ​​zonder uw auto, kunt u extra kosten nemen bovenop uw uitgaven? Zou u aan het eind van de dag nog steeds in staat zijn om noodgeld te krijgen voor regenachtige dagen voor u en uw dierbaren.

Het is erg belangrijk voor u om plannen te maken voor het toevoegen van nieuwe luxe in het leven, niet alleen om die auto te kopen. Het is een kostenpost en geen bewaring.

Totale kosten alleen voor auto –