Hoe worden woningkredietmakelaars betaald?

Als u op zoek bent naar een nieuw huis, moet u klaar zijn om een ​​tijd vol huisbezoeken, korte lijsten en herinneringen te beleven. Als u echter nieuw bent op dit gebied, kan het moeilijk zijn om een ​​hypotheek te krijgen.

Het kan zijn dat u geen tijd heeft om met verschillende kredietverstrekkers in contact te komen, details te controleren en een hypotheek aan te vragen. In dit geval kunt u beter contact opnemen met een hypotheekbemiddelaar voor hulp. U moet een paar basiszaken weten voordat u met een goede professional gaat werken. De eerste vraag is, hoe worden hypotheekmakelaars betaald? We gaan deze vraag uitgebreid beantwoorden.

Wat doen Hypotheekbemiddelaars?

Om uw aankoop te financieren, kunt u contact opnemen met een bank of een leningverstrekker. Omdat een bank slechts een instelling is, kan ze veel leningopties bieden. Daarom is het mogelijk dat het niet aan uw behoeften kan voldoen.

Aan de andere kant, als u contact opneemt met een hypotheekmakelaar, kunnen zij veel leningopties aanbieden van veel kredietverstrekkers. De rol van deze professionals is om te zoeken naar de beste hypotheekrente op basis van uw behoeften.

Als u bijvoorbeeld een huis moet kopen, maar u kunt niet meer dan 5% van de woningprijs als aanbetaling betalen, dan wordt het resterende bedrag gedekt door uw hypothecaire lening. Uw hypotheekspecialist kan een geldverstrekker vinden die akkoord gaat met deze voorwaarden.

Met dit soort specialisten zoek je eenvoudig een geldverstrekker die klaar staat om jou van het geld te voorzien dat je nodig hebt om je gewenste huis te kopen.

Hoe worden Loan Brokers betaald?

Allereerst is het belangrijk om in gedachten te houden dat deze makelaars geen bankmedewerkers zijn. Het zijn zelfstandige werkers met de juiste vergunningen. Daarom worden ze betaald in de vorm van servicekosten. De betaler van deze vergoeding kan u, de kredietgever of de kredietnemer zijn.

Meestal is deze vergoeding een percentage van het totale geleende bedrag, dat ongeveer 2% kan zijn. Het dollarbedrag wordt vooraf betaald of maakt deel uit van de lening.

Hoewel de commissie slechts 1% tot 2% van het bedrag is, kan het voor de makelaar veel geld zijn. Afhankelijk van het aantal of de omvang van de lening, kunnen de kosten variëren. Het mooie is echter dat er geen verborgen kosten zijn.

Het goede nieuws is dat leningmakelaars alle kosten moeten onthullen voordat ze een contract ondertekenen. Daarom hoeft u alleen het door hen bekendgemaakte bedrag te betalen. Afgezien hiervan moet elke vergoeding op het document worden vermeld. U kunt de makelaar vragen naar alle vergoedingen en het doel waarvoor ze op de lijst staan.

Voordat u een hypotheek aanvraagt, raden wij u aan om alle kosten te berekenen die u moet betalen. Je wilt tenslotte niet voor verrassingen komen te staan.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, als u op zoek bent naar een hypothecaire lening, overleg dan eerst met een ervaren makelaar.