Hoe word je een christelijke artiest?

Ik ben door een paar vrienden gevraagd om een ​​lijst samen te stellen met dingen die je moet doen om je brood te verdienen met christelijke muziek. Dus hieronder vind je mijn persoonlijke mening over wat je moet doen om te slagen. Ik zal je waarschuwen dat dit mijn mening is en niet de enige manier om te slagen. Er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Deze dingen hebben echter voor mij gewerkt en daarom zal ik delen wat ik weet. Ik ga niets verhullen, dus als je snel beledigd bent, alvast mijn excuses. Voordat ik begin, wil ik eerst een paar mythes ontkrachten.

Mythe #1 Als ik een platenlabel had om me te steunen, zou ik fulltime kunnen zijn

Zo, zo, zo fout. Ik heb een beter idee, gebruik al je creditcards, sluit een enorme lening af, leen geld van je familie en leef daarvan terwijl je je carrière in de muziek opbouwt. Wat? Geen invallers? Waarom niet? Dat is in feite precies wat u met het label doet. Je leeft van geld dat niet van jou is. Als je aan het touren bent om je nieuwe cd te ondersteunen, raad eens waar het inkomen naartoe gaat? Het gaat om het geld terug te betalen dat ze je gaven om van te leven. Ik ga dit nog een keer zeggen: STOP MET HET NAJAGEN VAN EEN DEAL! Ik heb het jaren gedaan. Toen ik eindelijk stopte en me concentreerde op het maken van mijn muziek mijn bedrijf, vond de platendeal me. Wat je zou worden aangeboden als een no-name / no-momentum band zal sowieso onzin zijn. Ga naar buiten en verkoop 10.000 exemplaren van je zelf geproduceerde demo en dan kunnen we praten over platendeals en of ze zinvol zijn. Tot die tijd, hou je mond en speel.

Mythe #2 Ik kan gewoon kerken/christelijke evenementen spelen en overleven

Hoe kan ik dit plaatsen? Christenen zijn goedkoop! Voor het grootste deel zullen christenen je niet de financiële steun geven die je nodig hebt om te overleven. Dit zal per regio verschillen, maar al met al denken mensen dat bediening = gratis. Wees voorzichtig met hoe je jezelf presenteert om hier niet in een hokje te worden geplaatst. Je kunt zowel een kunstenaar zijn die christen is als een christelijke kunstenaar. Laat de muziek voor zichzelf spreken, en wanneer de gelegenheid zich voordoet, deel dan wat op je hart ligt. Als je jezelf als enige christelijke artiest wilt bestempelen, zul je niet genoeg kunnen spelen om te overleven.

Het is een feit dat ik 3 uur aan covers kan spelen in een bar en meer geld kan verdienen dan een liefdesgeschenk van 200 mensen. Geschokt? Wees niet. Het is triest maar waar. Sta open om te spelen waar je nodig bent, waar je boodschap nodig is. Als kerken zichzelf niet financieel kunnen onderhouden, hoe kunnen ze u dan ondersteunen? Uit het onderzoek blijkt dat 2% van de mensen die naar de kerk gaan daadwerkelijk tienden geeft (de volle 10%). Dat zijn niet het soort kansen waarop ik het welzijn van mijn familie wil wedden.

Op naar de Top 5 lijst:

1) Wees bekwaam

Ik heb Billy Joel eens horen zeggen dat de reden dat hij al zo lang succesvol is, is dat hij competent is. De meeste muzikanten zijn niet zo competent als ze kunnen zijn en sneuvelen dus sneller. Als zingen jouw ding is, neem dan lessen, verbeter, studeer, oefen! Hetzelfde kan gezegd worden voor uw respectieve instrument. Als je alleen goed bent in spelen, is OK niet goed genoeg voor fulltime. Er zijn genoeg middelmatige muzikanten die gratis optredens doen die het voor jou moeilijker maken om je brood te verdienen. Dus wees beter! Veel beter zijn. De achterste helft hiervan is het accepteren van de Waarheid. Als je ouders je vertellen dat je geweldig bent, vraag dan een second opinion. Als vreemden naar je toe komen nadat ze je hebben horen spelen en fawn over je muziek, nu praat je!

2) Wees uniek

Er zijn veel goede artiesten. Wat zal jou scheiden van het peloton? Ligt het aan je zangstijl? Je gitaarspel? Er moet iets zijn dat jou jou maakt! Of het nu gaat om het gebruik van loops, een andere stemming, een bepaalde look of wat dan ook; zorg ervoor dat mensen kijken en willen zien wat je hierna gaat doen. Een geweldige bron voor het creëren van gedenkwaardige momenten zijn de Tom Jackson-seminars. Ik heb de thuiscursus van Tom al 4 jaar en verwijs er vaak naar. Ik bouw mijn setlists rond zijn formules. Raad eens, het werkt! U hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar onderzoek en studeer verstandig. Vind jezelf voordat anderen jou vinden.

3) Heb een geweldige opname

Dus je hebt hard geoefend, een goede show voorbereid en momenten gecreëerd om nooit te vergeten, wat nu? Als je deze dingen goed genoeg doet, zullen anderen het ook willen onthouden. Je hebt een opname van jezelf nodig. Dit is de eerste echte sleutel tot fulltime. Met een goede opname krijg je optredens, met een slechte opname niet. Moet je opnemen in je thuisstudio of naar een grotere gaan? Goede vraag. Mijn ervaring is dat de meesten van ons niet het talent hebben om thuis een goede opname te maken. Let op, goede apparatuur staat niet gelijk aan goed opnemen. Je kunt alle toeters en bellen hebben, maar als je niet weet hoe je ze moet gebruiken, verspil je geld.

Ik had thuis geweldige apparatuur, maar ik wist niet hoe ik het volledig kon gebruiken. Ik verkocht alles en gebruikte dat geld om met professionals op te nemen. De resultaten waren fantastisch en stelden me in staat om een ​​kwaliteitsproduct te hebben dat een waarheidsgetrouwe weergave was van hoe ik klonk. Ik gebruikte die cd om naar podia te sturen en optredens te boeken. Het lijdt geen twijfel dat het me heeft geholpen om fulltime te gaan. Een kort woordje over opnamebudgetten: als je een budget van $ 1000 hebt om op te nemen, doe dan minder nummers met een betere productie. Een geweldige demo van 3 nummers is veel waardevoller dan een gemiddelde LP met 12 nummers. Je zult er veel meer verkopen voor $ 5 per stuk als ze van goede kwaliteit zijn. De geweldige kwaliteit zal ook de aandacht van mensen uit de industrie trekken. Elk gebed van hoorspel, enz. zal alleen gebeuren als de kwaliteit geweldig is!

4) Wees een publiciteitshond

Je moet elke gelegenheid aangrijpen om jezelf te promoten. Zelfs de kleinste kansen kunnen grotere en betere speelkansen opleveren. Ik begon overal te spelen waar ik maar kon, feesten, kerken, jeugdgroepen, restaurants, liefdadigheidsevenementen, zakelijke evenementen, bars, gevangenissen, noem maar op en ik ben er geweest. Heb een mooie hand-out om aan mensen te geven. Plaatsen zoals Club Flyers kunnen u duizenden ansichtkaarten en posters zeer goedkoop afdrukken. Gebruik deze om aan iedereen uit te delen bij optredens. Als er een andere band in je buurt speelt die dezelfde stijl heeft als jij, ga dan naar het optreden en deel je materiaal uit als mensen de zaal verlaten. Wat?! Commando-stijl? Ja, een frontale aanval op je toekomstige publiek. Wees geen ezel. Gebruik je hoofd, wees enthousiast en nodig mensen uit voor je volgende optreden. Ga naar je lokale radiostation en bied aan om te spelen voor eventuele evenementen die eraan komen. Vaak hebben ze een liefdadigheidsevenement waarvoor ze graag entertainment zouden willen. Je moet het gaan zoeken. Als je het je kunt veroorloven, huur dan iemand als Ariel Hyatt in bij Ariel Publicity. Ze doet absoluut ongelooflijk werk in een publiciteitscampagne van 3 maanden voor ongeveer duizend dollar. In de publiciteitswereld is dat spotgoedkoop. Ze kan pers, recensies, hoorspelen verkrijgen en heeft een schat aan kennis om u te helpen uzelf te promoten. Ze heeft ons zelfs live laten spelen op Sirius Satellite Radio! Eén ding is zeker, als je gaat wachten tot de kansen binnenstromen, ben je niet fulltime materieel. Sorry.

5) Denk buiten de doos

Deze uitdrukking wordt te veel gebruikt, maar het is waar. Ik heb verschillende dingen gedaan waar velen nooit aan hadden gedacht om te overleven. Ik speelde bijvoorbeeld een keer per maand een Holiday Inn in hun restaurant/bar. Ik speelde meer dan 40 covers gedurende 3 uur. Mijn afspraak was dat ze me in Priority Points betalen. Deze interne punten zijn grappig geld voor de hotels. U 20-30.000 punten geven is niets voor hen. Het is echter 2-3 gratis nachten in een Holiday Inn voor u. Dit is zeer waardevol wanneer u op de weg toert. Kosten beperken is de sleutel tot succes. Voor het hotel is het gratis entertainment. Voor jou is het gratis onderdak.

Een win-win situatie voor iedereen. Ik speelde ook veel koffiehuizen in de VS. Een van de koffiehuizen waar ik speelde was ook een koffiebrander, dwz ze roosteren hun eigen bonen en maken hun eigen merken. Ik bood aan om monsters van hun koffie te brengen naar alle huizen waar ik speel en ze af te zetten. Als de locatie een bestelling voor koffie plaatst, dekt de koffiebrander mijn accommodatie en maaltijden voor de reis. Best lief toch? Noodzaak is de moeder van de vindingrijkheid.

Als je echt je brood wilt verdienen met optreden, zal al het bovenstaande helpen. Als u echter niet alles op het spel wilt zetten, hoeft u zich geen zorgen te maken. Ik wil niet regenen op je parade en ik begrijp dat we allemaal verplichtingen hebben. Maar als God een ware roeping in uw leven heeft gelegd, is er niets dat u in de weg zou moeten staan. Het is te gemakkelijk om excuses te vinden. Ik heb het jaren gedaan. En ik voelde me ellendig om parttime te spelen en kleine successen te ervaren. Elke seconde dat ik niet deed wat God op mijn hart had gelegd, voelde ik me ongehoorzaam. Als je je niet op dezelfde manier voelt, diezelfde onbeschrijfelijke pijn die in je hart zit, de pijn die alles in je leven, je werk, huwelijk, relaties, enz. beïnvloedt.

Fulltime is niets voor jou. En weet je wat, dat is oké. Accepteer de waarheid als God je roept om parttime te werken. Maak er het beste van. Je kunt Gods wil niet forceren. Maar voor degenen onder u die weten dat het alles of niets is. Ik groet u en bid dat God u de moed geeft om de oproep te beantwoorden en alle reden achter u te laten. Ik zie je op de weg!