Hoe werkt een hard geld lening?

Er zijn talloze leningen beschikbaar voor vastgoedbeleggers. Een type lening dat veel wordt gebruikt door beleggers is de Hard Money-lening. Met deze leningen kunnen beleggers vastgoedbeleggingen kopen en repareren. Als het correct wordt gebruikt, kan het zeker meteen geld in uw zak steken. Maar let op, want er zijn enkele valkuilen die u moet vermijden om succesvol te zijn. Hieronder wordt uitgelegd hoe een Hard Money werkt en waar u op moet letten.

1. Omvang van het werk – voor deze specifieke soorten leningen zullen kredietverstrekkers van de belegger verlangen dat hij een werkblad voor de werkomvang verstrekt. Elke reparatie die u van plan bent uit te voeren, moet op dit blad worden genoteerd. De omvang van het werkblad is wat de geldschieter van Hard Money als richtlijn zal gebruiken om het project te betalen. Als er reparaties worden uitgevoerd die niet op het werkblad staan, kan het zijn dat u problemen ondervindt bij het vergoeden van de geldverstrekker van Hard Money. De geldschieter zal alles willen zien opgeschreven om er zeker van te zijn dat iedereen op dezelfde pagina staat. Lenders zullen normaal gesproken investeerders toestaan ​​om de reikwijdte van het werk in het midden van het project te wijzigen, indien mogelijk en nodig.

2. Vereisten- De meeste geldschieters van hard geld willen nu 20% korting van de belegger op alle projecten. De geldschieter zal ook ergens reservegeld op een bank willen zien staan. Het maandelijkse inkomen van de belegger zal een grote rol spelen bij de kredietverstrekker bij het goedkeuren van de lening. Kredietscore is een factor, maar ze vereisen geen geweldige score om te worden goedgekeurd voor een lening. De laatste geldschieter van Hard Money die ik gebruikte, haalde niet eens mijn VAIS-score, ze wilden alleen een kopie van mijn kredietrapport zien – dat ik gratis kon bestellen. Er zullen vereisten zijn voor loan to value, maar elke geldschieter heeft zijn eigen richtlijnen.

3. Reparaties overschatten – Reparaties aan een vastgoedbelegging zijn altijd slechts een schatting. Bij het rehabiliteren van onroerend goed gaat niets ooit zoals gepland. Overschat de reparatie die moet worden uitgevoerd om uzelf te dekken als er later tijdens de revalidatie reparaties worden uitgevoerd. Als u de eerste inspectie goed heeft uitgevoerd en er geen aanvullende reparaties nodig waren, kunt u het geld teruggeven of houden. Als u besluit het te houden, besteed het extra geld dan niet. Houd het extra geld als extra reserve.

4. Proces- Het proces van het ontvangen van geld voor reparaties wordt een gelijkspel genoemd. Nadat uw aannemer een percentage van het werk heeft voltooid, belt u uw geldverstrekker voor hard geld en vertelt u hem dat u klaar bent voor een inspectie. De geldschieter stuurt een inspecteur om te controleren of het werk is gedaan en voltooid binnen de coderichtlijnen. Zodra de inspecteur de geldschieter een ok geeft, zal de geldschieter het geld vrijgeven dat gelijk is aan het vermelde bedrag voor de kosten van het werk. Als u bijvoorbeeld tapijtreparatie $ 1500 vermeldt, $ 1200 schildert en nieuwe verlichtingsarmaturen $ 100; wanneer de inspecteur alle items controleert: de geldschieter zal u een cheque van $ 2800 toekennen. Nu begrijpt u waarom het belangrijk is om alle reparaties en kosten op het werkblad te vermelden. Als de reparaties niet worden vermeld, betalen ze u niet. Normaal gesproken geeft de geldschieter u 3 tot 7 inspectiedata, afhankelijk van hoe groot het project is. Tenzij u de aannemer kunt overtuigen om aan het werk te gaan zonder geld neer te leggen, zult u het geld moeten inzetten om dingen op gang te brengen. Verwacht een vergoeding te krijgen van de geldschieter van Hard Money via uw trekkingscheques.

5. Herfinanciering – Dit is het belangrijkste onderdeel bij het opknappen van onroerend goed met behulp van een geldschieter voor hard geld. Hard Money-leningen zijn kortetermijnleningen met hoge rentetarieven. Deze aflossingsvrije leningen hebben een rentepercentage van rond de 15%. Dat lijkt misschien hoog, maar dit soort kredietverstrekkers begrijpen hoe belangrijk het is om hun geld te verdienen en eruit te komen. We hebben deze bedrijven nodig om eigendommen te renoveren als we onze eigen projecten niet kunnen financieren. Geldverstrekkers van hard geld realiseren zich welk risico ze nemen, dus geldschieters vragen zich af “WIIFM” (What’s in it for me). Ze compenseerden met een hoge rente voor het risico dat ze nemen. Hard Money-geldschieters verwachten dat u het onroerend goed snel verkoopt met winst, of herfinanciert in een langetermijnlening en het aan een huurder verhuurt. Wat uw exit-strategie ook is, zorg ervoor dat u het snel doet. Hard Money-leningen zijn normaal gesproken volledig verschuldigd 6-12 maanden na de totstandkoming.

Hard Money-geldschieters hebben veel investeerders in staat gesteld om geld te verdienen in onroerend goed. Dit soort kredietverstrekkers is flexibeler in vergelijking met traditionele. Ze stellen beleggers in staat om dingen te laten gebeuren wanneer geen enkele andere geldschieter het risico op hen wil nemen. Hun richtlijnen zijn verliezer en stellen een belegger in staat zijn vleugels uit te slaan. Dit soort leningen is duur, maar door de hoeveelheid geld waartoe ze toegang hebben, kunnen er meer deals worden gesloten.