Hoe werkt consolidatie van studieleningen?

Tegenwoordig worden de kosten van het hoger onderwijs steeds duurder. Sommige gezinnen kunnen het zich misschien niet veroorloven om hun zoon of dochter naar een vervolgopleiding te sturen. Het krijgen van een studielening zal helpen.

Er zijn 2 brede categorieën studieleningen beschikbaar. Studieleningen van de overheid en particuliere studieleningen

Overheids- of federale studieleningen worden gefinancierd en beheerd door het Amerikaanse ministerie van Onderwijs. Het is geclassificeerd onder het federale steunprogramma voor studieleningen. Ze hebben heel weinig andere vereisten dan dat je studeert aan een Amerikaanse hogeschool of universiteit. Internationale studenten kunnen ook een aanvraag indienen, hoewel goedkeuring van geval tot geval is.

Elk jaar betaalt het hulpprogramma voor studieleningen bijna 60 miljard dollar uit, dus het is een goede keuze om een ​​studielening van de overheid te krijgen. De rente is dus vrij laag.

Particuliere studieleningen worden gefinancierd en beheerd door banken en andere financiële instellingen. Deze kredietverstrekkers verstrekken studieleningen tegen een hogere rente in vergelijking met federale studieleningen. Enkele veel voorkomende studieleningen die beschikbaar zijn, zijn van Citibank en Sallie Mae

Je mag zowel particuliere als federale studieleningen aanvragen voor je onderwijsbehoeften, hoewel ik het niet zou aanraden.

Voor sommige studenten die een paar studieleningen tegelijkertijd moeten terugbetalen, kan dit een financiële aanslag zijn op hun gezinsfinanciën. Dat is waar de consolidatie van studieleningen om de hoek komt kijken.

Consolidatie van studieleningen consolideert in feite al uw studieleningen in één lening, zodat het gemakkelijker te beheren en te betalen is. Wanneer u een consolidatie van studieleningen krijgt, hetzij van de overheid of van de particuliere markt, worden uw bestaande studieleningen betaald en gewist door de kredietverstrekker voor studieleningen. De saldi worden overgebracht naar de nieuwe consolidatie van studieleningen. Zo start u een nieuwe lening en hoeft u maar één keer per maand te betalen.

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van consolidatie van studieleningen. De rentetarieven zullen lager zijn omdat het de gemiddelde rentetarieven van uw vorige studieleningen neemt. Door overheidswetgeving mag de maximale rente dus niet hoger zijn dan 8,25 procent.

Het wordt een stuk eenvoudiger om een ​​enkele studielening te beheren en de betaling is eenvoudiger. De terugbetalingsopties zijn vrij flexibel. Voor federale consolidatie van studieleningen, kunt u ervoor kiezen om te beginnen met terugbetalen nadat u van school bent afgestudeerd. Er zijn ook verschillende andere opties.

Een ander gunstig neveneffect van consolidatie van studieleningen is dat het ook uw credit score kan verbeteren. Aangezien u in feite al uw oude studieleningen opruimt en een nieuwe neemt, zal uw credit score toenemen en dit is belangrijk als u van plan bent in de toekomst andere soorten leningen aan te gaan.