Hoe werkloosheidsleningen leners uit een crisis kunnen helpen

Het is een ongelukkige waarheid dat economische crises ertoe leiden dat bedrijven sluiten en bedrijven personeel afstoten om de kosten te verlagen. Het belangrijkste gevolg is een toename van het aantal mensen dat geldinjecties nodig heeft. Het ontbreken van een bron van inkomsten zou zeker de kans op goedkeuring van een leningsaanvraag moeten verpesten, maar met werkloosheidsleningen is het een kwalificerende voorwaarde.

Het lijkt een contradictie, maar net zoals kredietverstrekkers bereid zijn geld te lenen aan studenten die weinig of geen inkomen hebben, zo zijn ze ook bereid geld te lenen aan personen die hun baan zijn kwijtgeraakt, maar die zeer waarschijnlijk binnen een bepaalde tijd een nieuwe baan zullen vinden. periode.

Het toekennen van een lening zonder inkomen is echter niet volledig te danken aan blind vertrouwen. Er is een keuze tussen gedekte en ongedekte werkloosheidsleningen, en de juiste hangt af van de situatie waarin de aanvrager zich bevindt.

Wat zijn werkloosheidsleningen?

Iedereen die ooit zijn baan heeft verloren, kent werkloosheidsuitkeringen en andere door de overheid gesponsorde regelingen voor mensen zonder werk. Maar deze zijn heel anders dan de werkloosheidsleningen die beschikbaar zijn bij sommige kredietverstrekkers.

Deze leningen zijn bedoeld om diegenen te helpen die geldinjecties nodig hebben om zichzelf te overbruggen, voornamelijk om de belangrijkste maandelijkse uitgaven te dekken. Het verlenen van goedkeuring voor een lening zonder inkomen is bijvoorbeeld ideaal om ervoor te zorgen dat de komende maanden de hypotheek wordt betaald, dat de energierekeningen worden betaald en dat er voedsel kan worden gekocht.

Of u nu een gedekte of ongedekte werkloosheidslening krijgt, er zijn echter voorwaarden waaraan moet worden voldaan en enkele voorwaarden die moeten worden geaccepteerd voordat er aanvragen kunnen worden ingediend.

Voordelen van een werkloosheidslening

De belangrijkste voorwaarden hebben betrekking op de praktische werking van de WW-lening. Als er bijvoorbeeld geen werk is, is er ook geen inkomen; dus hoe kan de lening worden terugbetaald? Nou, het is een kwestie van middelen (zoals besparingen) en timing.

Misschien zijn de totale maandelijkse uitgaven $ 3.000, en persoonlijke besparingen bedragen $ 30.000. Dat betekent dat fondsen slechts 10 maanden meegaan. Maar aflossingen op een lening van $ 30.000 kunnen slechts $ 500 per maand zijn, dus na een jaar is er nog steeds $ 24.000 op uw spaargeld.

Er zijn andere manieren om toestemming te krijgen voor een lening zonder inkomen. Door bijvoorbeeld overwaarde op uw huis als onderpand te gebruiken, kunnen aflossingen tot een minimum worden beperkt, zelfs als u geen vast inkomen heeft. Natuurlijk kunnen ongedekte werkloosheidsleningen afhangen van de grootte van de maandelijkse uitkeringscontroles.

Termen die het overwegen waard zijn

Het afsluiten van een gewaarborgde werkloosheidslening heeft een duidelijk voordeel. De rentetarieven zijn veel lager, waardoor de lening elke maand kleiner en betaalbaarder wordt. Het is ook mogelijk om een ‚Äč‚Äčlangere leentermijn te krijgen, waardoor de aflossingen nog verder omlaag gaan.

Veel mensen kiezen echter voor de ongedekte werkloosheidsleningen omdat ze hun huis of een ander item niet onnodig op het spel willen zetten. Dit is waar een zorgvuldige berekening vereist is, om te schatten of terugbetalingen betaalbaar zijn of niet.

Natuurlijk is de goedkeuring van een lening zonder inkomen bedoeld om de aanvrager te helpen, niet om er misbruik van te maken. En als de sollicitant een nieuwe baan vindt, kan desgewenst de totale schuld sneller worden afgelost onder nieuwe voorwaarden.