Hoe werken ongedekte leningen voor huiseigenaren in het VK?

Er zijn meestal twee soorten leningen: gedekte leningen en ongedekte leningen. Ongedekte leningen zijn degenen die geen enkele vorm van zekerheid vereisen die aan de leningverstrekker moet worden gegarandeerd. Een gedekte lening is echter degene waarbij de potentiële lener een garantie of zekerheid zou moeten stellen waartegen de geldschieter geld zal lenen. Gewoonlijk zijn gedekte leningen de betere keuzes van de twee, omdat ze veel grote en kleine voordelen bieden, zoals lagere rentetarieven, maar u moet een van uw waardevolle activa als onderpand stellen. Maar u kunt gemakkelijk een lening voor huiseigenaren aanvragen zonder uw eigendom als hypotheek te gebruiken. Dus, hoe werken deze leningen voor huiseigenaren? In dit artikel bespreken we:

 • Wat is een ongedekte lening voor huiseigenaren?

 • Hoe werkt het?

 • Kenmerken van een ongedekte lening voor huiseigenaren

 • Waarom zou je het moeten aanvragen?

 • Hoe kies je de juiste lening?

Wat is een ongedekte lening voor huiseigenaren?

Een huiseigenaarlening kan worden afgesloten door degenen die een huis op hun naam hebben staan. Met een ongedekte lening voor huiseigenaren kunnen mensen een lening krijgen voor een bepaald bedrag van de totale waarde van het onroerend goed zonder dat ze hun eigendom aan de geldschieter hoeven te garanderen. Men moet ouder zijn dan 18 jaar en moet ook een regelmatige inkomstenbron hebben om in aanmerking te komen voor de lening van de ongedekte huiseigenaar. Hoe werkt een ongedekte lening voor huiseigenaren?

Leningen voor huiseigenaren zijn tegenwoordig heel gebruikelijk, evenals bepaalde voordelen die gunstig zijn voor de debiteuren. De lener die de lening heeft genomen, moet deze samen met de rentelasten in maandelijkse termijnen terugbetalen. De belanghebbende moet de beschikbaarheid van de lening en de marktomstandigheden controleren voordat hij een ongedekte lening voor huiseigenaren afsluit. Ze moeten er ook voor zorgen dat ze de lening elke maand kunnen afbetalen. Leningen kunnen worden aangevraagd voor verschillende soorten onroerend goed, zoals flats, bungalows, huisjes, huizen, enz. Sommige dingen waar de geldschieter gewoonlijk rekening mee houdt, zijn de leeftijd van de aanvrager, de leentermijn die ze kunnen betalen, de waarde van de eigendom, het inkomen van de aanvrager en zijn kredietwaardigheid.

Ook is de rentevoet voor deze leningen vast of variabel, afhankelijk van de kredietverstrekker. Variabele rentetarieven kunnen een beetje duur zijn in vergelijking met de vaste rentevoet waarbij de aflossingstermijnen hetzelfde blijven gedurende de looptijd van de lening.

Enkele van de belangrijke kenmerken van leningen voor huiseigenaren

De waarde van de lening zal een bepaald percentage van het gehele onroerend goed zijn, waarover in termen kan worden onderhandeld.

 • De looptijd van de lening wordt verlengd van 1 jaar tot 7 jaar, afhankelijk van de waarde van de lening.

 • De rente is vast of variabel.

 • Er zal een grondige betaalbaarheidscontrole plaatsvinden, waarbij rekening wordt gehouden met inkomen en kredietscore, en vervolgens wordt bepaald of de lening van de huiseigenaar in aanmerking komt.

Meestal zijn er bepaalde kredietverstrekkers die een bepaald bedrag als vergoedingen kunnen nemen voor het afsluiten van de lening. Er kan onderzoek worden gedaan voordat de geldschieter wordt geselecteerd die geen extra kosten in rekening brengt.

Enkele van de kosten die zijn opgenomen in de lening van de huiseigenaar zijn:

 • Juridische kosten

 • Makelaarskosten

 • Uitbetalingskosten

 • Taxatiekosten

Nadat een geldschieter en een lening zijn geselecteerd, moeten verschillende stappen worden doorlopen voordat de lening definitief wordt. Meestal kunnen deze stappen 4-5 weken duren, waarna het geleende bedrag op de rekening van de debiteur wordt gestort.

 1. De kredietverstrekker zal het kredietdossier controleren en ervoor zorgen dat de lening kan worden betaald.

 2. De geldverstrekker controleert vervolgens de huidige loonstroken om de regelmatigheid van een inkomen te bepalen.

 3. Ze zullen dan het register van het huis controleren om het eigendom te bevestigen.

 4. Ten slotte berekenen ze de waarde en het eigen vermogen van het onroerend goed voordat ze het geleende bedrag definitief maken.

Nadat de lening is toegekend, moeten de maandelijkse EMI’s van de lening worden betaald. Als u de lening vervroegd aflost, worden er bepaalde kosten voor vervroegde aflossing of aflossing in rekening gebracht. Huiseigenaren kunnen met goedkeuring van de kredietverstrekker ook een betalingsvakantie nemen, maar in dergelijke gevallen zullen de kosten van de lening stijgen.

Waarom zouden mensen een lening voor huiseigenaren moeten aanvragen?

Enkele van de redenen waarom mensen leningen voor huiseigenaren afsluiten, worden hieronder genoemd:

 1. Financiering: Het geld dat u ontvangt, kan worden gebruikt om een ​​grote of een kleinere uitgave te financieren, afhankelijk van uw behoeften. U kunt het ook gebruiken voor uw huwelijkskosten of om uw droomvakantie te financieren.
 2. Bedrijf: Ze kunnen met hun lening een bedrijf starten en er met het bedrag in investeren. Dit maakt het terugbetalen van de lening gemakkelijker omdat het rendement van het bedrijf kan worden gebruikt om de lening terug te betalen en ook de toekomst van uw bedrijf met succes kan veiligstellen door erin te investeren.
 3. Verbouwing: Renovaties en verbeteringen kunnen in het huis worden aangebracht, omdat deze renovaties meestal duur zijn. Om de waarde van het huis te verhogen, kunnen tijdige renovaties en verbeteringen zeer nuttig zijn om de totale waarde van het onroerend goed te verhogen.

Hoe een lening voor huiseigenaren selecteren?

Het zoeken naar de juiste soort lening kan moeilijk zijn omdat er veel opties zijn om uit te kiezen. Enkele van de stappen die moeten worden genomen bij het kiezen van een lening zijn:

 1. Bepaal eerst het bedrag dat u voor deze lening wilt lenen.

 2. De volgende stap is om de waarde van het onroerend goed te berekenen volgens de huidige vastgoedtrend en door de hypotheekwaarde te berekenen die nog openstaat.

 3. Bepaal daarna het aantal termijnen dat elke maand kan worden betaald en bepaal op basis daarvan de looptijd van de lening.

 4. Houd vervolgens gegevens zoals huisregistratie, kredietrapport, enz. Bij de hand, omdat deze de geldschieter nodig heeft om zijn beslissing te nemen.

 5. Praat ten slotte met een makelaar voor het verkrijgen van een marktconforme lening voor huiseigenaren op het onroerend goed