Hoe u vooraf kwalificeert voor een VA-lening

Het VA Guaranteed Home Loan Program helpt al meer dan 70 jaar bij het verkrijgen van woningleningen voor veteranen. Het programma heeft zijn populariteit behouden, omdat het een aantal voordelen biedt voor militaire veteranen en mensen in actieve dienst. Het proces van het aanvragen van een VA-woninglening is iets anders dan dat van een conventionele hypotheek, maar aanvragers kunnen het proces versnellen door vooraf in aanmerking te komen voor een geleend bedrag.

Wat is pre-kwalificatie?

Pre-kwalificatie is een proces waarbij uw leningkwalificatie-informatie wordt verzameld voorafgaand aan de aankoop van een huis, om te bepalen of u voldoet aan de initiële vereisten voor de geldschieter en hoeveel u zich kunt veroorloven. Hoewel het niet garandeert dat u een woninglening van een geldschieter krijgt, betekent dit dat u gekwalificeerd bent en een grote kans heeft om goedgekeurd te worden voor de hypotheek.

Voordelen van pre-kwalificatie

Geprekwalificeerd zijn voor een woonkrediet biedt potentiële kopers een aantal voordelen, zoals:

  • De prijsklasse die u zich kunt veroorloven wordt bepaald – Deze functie kan tijd besparen doordat u alleen naar huizen binnen uw prijsklasse hoeft te kijken.

  • Als u vooraf gekwalificeerd bent, bent u een meer gewilde koper – Verkopers die meerdere aanbiedingen hebben, accepteren vaak de aanbiedingen van kopers waarvan ze weten dat ze al zijn goedgekeurd.

  • Neemt onzekerheid voor kopers weg – Als u weet dat u vooraf gekwalificeerd bent voor een lening, kan dit de stress van het vinden en kopen van een huis verlichten.

  • Pre-kwalificatie stelt u in staat om over betere voorwaarden te onderhandelen – De zekerheid van goedkeuring voor een lening kan u in staat stellen om met vertrouwen over kleine problemen te onderhandelen.

  • Pre-kwalificatie kan helpen om het sluitingsproces te stroomlijnen – Het verkleint de kans op “verrassingen” die de sluiting van de verkoop kunnen vertragen.

Hoe u pre-gekwalificeerd kunt worden voor een VA-lening

Aanvragers van een woonkrediet via het VA-programma zullen worden gevraagd om een ​​aantal documenten te overleggen voor pre-kwalificatie:

  • Geef informatie over uw militaire dienstplicht – Een bewijs van geschiktheid is vereist om een ​​VA-gegarandeerde woninglening aan te vragen. Dit document kunt u verkrijgen door het daarvoor bestemde formulier in te vullen. U kunt echter het proces van pre-kwalificatie starten voordat u het certificaat ontvangt. In veel gevallen zal de kredietverstrekker u helpen bij het aanvragen van het vereiste document.

  • Kredietinformatie – De kredietverstrekker kan toestemming vragen om naar uw kredietscore te kijken. Als er problemen zijn met uw kredietwaardigheid, kunnen zij u aanraden om eerdere schulden op te lossen of informatie te corrigeren, zodat u vooraf goedkeuring kunt krijgen.

  • Werkgelegenheidsinformatie – De geldschieter zal vragen om een ​​bewijs van uw huidige dienstverband en eerdere dienstverband te zien. Over het algemeen geven geldschieters de voorkeur aan twee jaar consistent werk. Echter, hiaten in uw arbeidsverleden diskwalificeren u niet noodzakelijkerwijs voor een lening.

  • Bankafschriften of investeringsafschriften – De kredietverstrekker zal ook willen weten wat uw financiële gezondheid is met betrekking tot hoeveel geld u hebt gespaard en eventuele investeringen die u aanhoudt. Deze informatie omvat ook onroerend goed waarop u de akte bezit.

  • Documenten over echtscheiding en echtgeno(o)t(e)/kinderbijslag – Kredietverstrekkers willen over het algemeen ook informatie over echtscheidingsdecreten en eventuele alimentatiebetalingen die van invloed kunnen zijn op uw vermogen om de lening terug te betalen.

Pre-kwalificatie voor een VA-woninglening kan een voordeel zijn dat huizenkopers kan helpen het beste huis voor hun behoeften te krijgen tegen een betaalbare prijs. Overweeg om vooraf gekwalificeerd te worden wanneer u op jacht gaat naar uw nieuwe huis.