Hoe u uw schuld direct kunt aanpakken?

Misschien houdt u nauwgezet elke uitgegeven cent bij. Misschien heb je de neiging om uit te geven aan uit eten gaan of de nieuwste designermode. Misschien verdien je gewoon niet genoeg geld. Wat uw situatie ook is, wat uw achtergrond en wat uw inkomen ook is, het is tegenwoordig maar al te gemakkelijk om in de schulden te raken. Maar hoe kun je jezelf uitgraven?

De eerste stap is om erachter te komen hoeveel u verschuldigd bent en aan wie. Ga zitten met al uw rekeningen en uw laatste salarisinformatie om een ​​goed idee te krijgen van hoeveel u verdient en hoeveel u uitgeeft. Velen vinden het nuttig om een ​​computerfinancieringsprogramma te gebruiken of een week lang een ‘uitgavendagboek’ bij te houden om alle kleine uitgaven bij te houden; pakjes kauwgom en af ​​en toe een latte kunnen behoorlijk oplopen!

Als u eenmaal bekend bent met de cijfers, maakt u een budget. Wees praktisch: moet je echt vier keer per week uit eten, of kun je geld besparen door thuis te koken? Wees realistisch: als u vanuit huis werkt, kunt u het zich waarschijnlijk niet veroorloven om de internetservice thuis op te geven. Wees strikt: geef zoveel als je kunt aan degenen die je schuldig bent. Plan elke cent die je nodig hebt voor een week en houd je aan je plan. Als u weet dat u uw budget kunt volgen, zult u er zeker van zijn dat u uw schuld kunt afbetalen.

Vervolgens moet je prioriteiten stellen. Betaal altijd eerst je woon- en energiekosten af! Een dak boven je hoofd houden is je eerste prioriteit. Ook belangrijk om te betalen zijn eventuele retentierechten of belastingheffingen van de overheid – u wilt niet in de gevangenis belanden. De volgende in de rij zijn leningen met hoge rentetarieven, zoals creditcards. Als u deze eerst afschrijft, bespaart u in de toekomst rentelasten. (En betaal meer dan alleen de minimumbetalingen! Elke extra dollar die wordt besteed aan het hoofdsaldo is een extra dollar waarover u geen rente verschuldigd bent.)

Als u rekeningen heeft met betalingen die moeilijk te doen zijn, probeer dan de geldschieter te bellen om hen te vragen met u samen te werken. Zelfs als je je overweldigd voelt, leen geen geld om schulden af ​​te betalen – je verschuift alleen maar de last.

Als je meer hulp nodig hebt, schaam je dan niet om professionele schuldhulpverlening in te schakelen. Maar doe je onderzoek – niet alle bedrijven zijn gratis en niet alle zijn even behulpzaam.

Ongeacht uw situatie, verlies de hoop niet! Met wat discipline, geduld en hulp KUNT u uw schuld voor altijd wissen.