Hoe u uw nieuwe onderneming kunt financieren?

U heeft dus een nieuw bedrijf opgestart en u bent op zoek naar een manier om aan geld te komen. Allereerst moet u in gedachten houden dat er geen beste manier is om een ​​nieuw bedrijf te financieren. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bovendien werkt een methode die voor één type bedrijf werkte, mogelijk niet voor uw bedrijfstype. Daarom moet u de onderstaande opties doornemen en een methode kiezen op basis van het type bedrijf.

Zelffinanciering

Als u de afgelopen jaren wat geld opzij heeft gezet, kunt u het gebruiken voor uw bedrijf. Zelffinanciering is een goede optie, omdat u van niemand hoeft te lenen. Aan de andere kant, als de dingen niet gaan zoals gepland, zal je zuurverdiende geld voor altijd weg zijn zonder dat je er iets voor terugkrijgt.

Als u niet het risico kunt lopen uw spaargeld te verliezen, is deze optie mogelijk niet geschikt voor u. Maar als je een groot bedrag hebt gespaard, kun je een deel ervan investeren en de rest sparen voor regenachtige dagen.

Bankcreditcards

Creditcards gebruiken om uw bedrijf te financieren is een andere goede optie, maar houd er rekening mee dat u tientallen jaren enorme rentes zult betalen omdat de rentetarieven op creditcardtransacties erg hoog zijn.

Het voordeel is echter dat het gebruik van bankcreditcards om een ​​bedrijf te financieren een gemakkelijke optie is, zolang u maar in orde bent met hoge rentetarieven.

Vrienden familie

Als u niet genoeg spaargeld heeft, kunt u uw familie of vrienden om geld vragen. Zorg er echter voor dat u het geld op tijd teruggeeft, anders kan uw relatie met die persoon worden aangetast. En als uw bedrijf faalt, zullen ze van streek raken omdat ze een emotionele band met u hebben.

Hypotheek

U kunt geen banklening krijgen tenzij u geen goede kredietwaardigheid en zekerheden heeft. Wat u dus kunt doen, is een hypotheek op uw huis of boerderij nemen om een ​​lening te krijgen. Hoewel dit u een zakelijke lening kan opleveren, betaalt u de lening terug, ongeacht of uw bedrijf een succes of een mislukking wordt. Uw huis of boerderij kan uitverkocht raken als u de lening niet terugbetaalt.

Engelbeleggers

Iemand van uw vrienden of familie kan een angel investor voor uw bedrijf worden. Ze zullen geld verstrekken voor uw kleine bedrijf in ruil voor een aandeel in het eigendom van de onderneming.

Voordat u een overeenkomst met uw angel investor ondertekent, moet u ervoor zorgen dat de voorwaarden van het contract voor u beiden duidelijk zijn. Zo voorkom je uiteindelijk geschillen.

Dit zijn dus een paar goede opties voor u om investeringen voor uw nieuwe onderneming te krijgen. Al deze opties zijn goed en werken voor kleine ondernemingen. Maar zorg ervoor dat u alle opties hebt geëvalueerd voordat u er een kiest. Het succes van uw bedrijf hangt af van het kapitaal en als u na lang nadenken investeert, neemt uw kans op succes toe.