Hoe u uw kredietscores sneller kunt verbeteren?

Wanneer u een woning of persoonlijke lening aanvraagt, is het eerste dat uw bank controleert uw kredietscore. Een kredietscore of een kredietgeschiedenis is in feite een resultaat dat is afgeleid van de analyse van iemands kredietdossiers. Naast banken gebruiken verzekeringsmaatschappijen, telefoonmaatschappijen en overheidsinstellingen ook kredietscores om iemands financiële situatie te evalueren.

Waarom is kredietwaardigheid belangrijk?

Wanneer u uw aanvraag voor een lening invult, heeft de bank geen solide middelen om u te beoordelen op uw vermogen om de lening op tijd terug te betalen. Daarom gebruiken ze kredietwaardigheid als een hulpmiddel om te bepalen hoe sterk u financieel staat. Hiervoor maken ze een volledige analyse van uw inkomen, lopende hypotheken, vermogen en houden ze rekening met vele andere factoren om u te beoordelen. Dit geeft de banken en andere geldschieters een duidelijk beeld van uw monetaire status. Wanneer u geld probeert te lenen met een slecht krediet, is de kans groot dat uw aanvraag wordt afgewezen.

Redenen voor slechte kredietgeschiedenis

Een persoon kan om verschillende redenen een slechte kredietscore krijgen. Wanneer u uw betalingen voor hypotheken vaak mist, kan dit leiden tot een slechte beoordeling. Luiheid bij het betalen van de rekeningen, een slechte financiële situatie en te hoge uitgaven zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van slecht krediet. Verschillende landen hebben verschillende methoden om de kredietwaardigheid van een persoon te beoordelen. Een bank kan de aanvraag weigeren van een persoon die geld wil lenen met een slechte score. Dit wordt gedaan volgens het beleid van de bank in een poging zichzelf te beschermen tegen mensen van wie de kredietscores niet aan de gestelde normen voldoen. Om uw kredietscore te verbeteren, kunt u met een consolidatiebedrijf praten voor eenvoudige terugbetalingsopties.

Woonkredieten met slecht krediet

Het hebben van een slecht krediet diskwalificeert u niet volledig om een ​​hypotheek te krijgen. U kunt nog steeds geld lenen met een slechte score met de hulp van consolidatiebedrijven. Als u een deal wilt sluiten over een huis dat u bevalt, hoeft u zich geen zorgen te maken als de bank uw aanvraag voor een lening afwijst. Een consolidatiebedrijf analyseert uw financiële gegevens en verleent u een lening onder bepaalde voorwaarden. Gewoonlijk zou de persoon die de lening aanvraagt, een iets hogere rente moeten betalen dan een persoon met een goede kredietwaardigheid. Maar aangezien u uw betalingen regelmatig doet, is de kans groter dat uw kredietscores beter worden. Als u een activum bezit, kunt u nog steeds geld lenen met een slechte kredietwaardigheid, aangezien uw activum als onderpand wordt gebruikt, niet uw kredietscore. Dit wordt een veilige lening genoemd. Als u geen activa bezit, kunt u toch in aanmerking komen voor een ongedekte lening waaraan bepaalde voorwaarden zijn verbonden.